Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά - Πάνδημη αναγνώριση μιας μαχητικής γυναίκας

 H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέπνευσε στις 12.04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου μετά την υποτροπή της βασικής της νόσου - Είχε υπηρετήσει ως υπουργός και ως υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς - Θλίψη σε όλο τον πολιτικό κόσμο, αναστέλλεται η λειτουργία της Βουλής για αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη πένθους

. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου στον «Ευαγγελισμό», ωστόσο η υγεία της παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση από προχθές, με αποτέλεσμα τη θλιβερή κατάληξη. Πλήθος συυλλυπητήριων μηνυμάτων από όλο τον πολιτικό κόσμο, με κοινό παρονομαστή τον σεβασμό για τη μαχητική γυναίκα πολιτικό που έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε στις 12.04 σήμερα, Δευτέρα, «ύστερα από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών».

Την Τετάρτη η κηδεία

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά,  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης. Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά είχε χάσει τον πατέρα της, Γιώργο, επίσης από καρκίνο, το 1994, όταν εκείνη ήταν 30 χρονών.

Η Φώφη Γεννηματά είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.


Ανακοίνωση απο Εργατικό Κέντρο Αθήνας 

Tο Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την βαθιά οδύνη του για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά. Τα λόγια μοιάζουν φτωχά… 

Πάλεψε σθεναρά μέχρι τελευταία στιγμή με την επάρατη νόσο και έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο που παλεύει με τον καρκίνο, αλλά κυρίως στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για κάθε γυναίκα, παλεύοντας για τις αξίες, τα πιστεύω και τα θέλω της.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της.


Ανακοίνωση απο την ΓΣΕΕ 

H ΓΣΕΕ  εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος.

Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου