Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Γαλλία: Σε απεργία κατέρχονται οι σιδηροδρομικοί - Εντείνεται το ταξιδιωτικό «χάος» στην Ευρώπη

Aποχώρησαν την Τετάρτη από τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους εντείνοντας ακόμα περισσότερο το «χάος» που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταξίδια μετά και την απεργία στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του κρατικού σιδηροδρομικού φορέα SNCF επιβεβαίωσε τις περικοπές των υπηρεσιών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με τα γρήγορα τρένα TGV στα δρομολόγια εντός Γαλλίας να περιορίζονται έως και 40% ανάλογα με τον προορισμό, ενώ επίσης περικοπές θα γίνουν και σε άλλες γραμμές.

Οι συνδέσεις με την Ισπανία και το νυχτερινό τρένο προς τη Βιέννη έχουν διακοπεί. Η σύνδεση του Eurostar μέσω της σήραγγας της Μάγχης και των υπηρεσιών Thalys προς τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ δεν επηρεάζεται, ενώ οι μεταφορές προς την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία θα είναι «δυνητικά κανονικές».

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της SNCF απαιτούν υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος ζωής λόγω του πληθωρισμού. Ενώ οι απεργίες των σιδηροδρόμων στη Γαλλία είναι σχετικά συχνές, η σημερινή απεργιακή δράση αυξάνει την πίεση στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle θα μπορούσε να γνωρίσει περισσότερες κινητοποιήσεις μόλις την Παρασκευή, καθώς οι υπάλληλοι του διεκδικούν υψηλότερους μισθούς. Περίπου το 20% των πτήσεων ακυρώθηκαν στο αποκορύφωμα της τριήμερης δράσης της περασμένης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου