Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Περικοπή 1400 θέσεων εργασίας στην Bombardier

Στην περικοπή τουλάχιστον 1.400 θέσεων εργασίας στην Αγγλία προχωράει η καναδική εταιρεία κατασκευής τρένων Bombardier.


Στην περικοπή τουλάχιστον 1.400 θέσεων εργασίας στην Αγγλία προχωράει η καναδική εταιρεία κατασκευής τρένων Bombardier.

Στην περικοπή 1.400 και πλέον θέσεων εργασίας στην Αγγλία προχωρά η καναδική εταιρεία κατασκευής τρένων Bombardier, μετά την αποτυχία της να κερδίσει τη σύμβαση για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα Thameslink, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό παράρτημα της εταιρίας.

Η σύμβαση για το εν λόγω έργο ανατέθηκε στη γερμανική Siemens.

Η καναδική εταιρεία, η οποία εκτός από τρένα κατασκευάζει και αεροπλάνα, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 446 μόνιμες θέσεις εργασίας και 983 εποχικές, αφενός επειδή έχασε τη σύμβαση για τον Thameslink, αφετέρου επειδή τα υπόλοιπα έργα που είχε αναλάβει είναι κοντά στην αποπεράτωσή τους και επομένως οι ανάγκες της σε εργατικό δυναμικό έχουν μειωθεί δραματικά.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι οι περικοπές "για κανένα λόγο" δεν συνδέονται όλες με την αποτυχία να αναλάβει η εταιρία τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Η Bombardier, η οποία απασχολεί 3.000 υπαλλήλους στο εργοστάσιό της στο Ντέρμπι της κεντρικής Αγγλίας, απέτυχε να αναλάβει τη σύμβαση για την αναβάθμιση του Thameslink, του σιδηροδρομικού άξονα του Λονδίνου, η οποία εκτιμάται ότι έφτανε το 1,4 δισεκατομμύριο στερλίνες (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

"Λυπούμαστε για την εξέλιξη, αλλά χωρίς νέες παραγγελίες δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο απασχόλησης και δραστηριότητας στο Ντέρμπι," δήλωσε ο Φράνσις Παονέσα, επικεφαλής του τμήματος εξυπηρέτησης επιβατών της Bombardier Βρετανίας.

Μία κοινοπραξία με επικεφαλής την Bombardier είχε καταθέσει πρόταση για την ανάθεση της σύμβασης με στόχο την κατασκευή 1.200 νέων βαγονιών για τον σιδηροδρομικό άξονα Thameslink, που εξυπηρετεί το Λονδίνο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να αναθέσει την σύμβαση στη Siemens.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου