Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΟΤΕ .Τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης .

Μέσω ΟΤΕ άνοιξε η πόρτα για απολύσεις και μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ

Τελεσίγραφο δύο μηνών στους υπαλλήλους
- 10.000 χάνουν τη μονιμότητα
- Μόνο ένας στους πέντε θα είναι μόνιμος
- Κόβονται μαχαίρι τα περισσότερα επιδόματα
- Στα 391,6 εκατομμύρια το τίμημα για το 10%
Ο Ε. Βενιζέλος πήγε στο τραπέζι με τον Γερμανό ομόλογό του με την πώληση του ΟΤΕ στο χέρι... Μια μέρα μετά οι εργαζόμενοι πήραν τελεσίγραφο. Ως τα τέλη καλοκαιριού θα πρέπει να υπογράψουν τη νέα σύμβασή τους η οποία φέρνει τα πάνω κάτω για όλους αλλά κυρίως βάζει στη ... γραμμή για απόλυση 10.000 άτομα που μπήκαν στον ΟΤΕ πριν το 2005.

Με την άρση της μονιμότητας αμέσως, αμέσως οι υπάλληλοι αυτοί μπαίνουν σε καθεστώς ιδιωτικού τομέα. Ανά πάσα στιγμή θα μπορεί η διοίκηση να τους απολύσει.

Όμως το σχέδιο επεκτείνεται (και στους υπόλοιπους) με ταυτόχρονη μείωση επιδομάτων, όπως για υπηρεσία σε παραμεθόριες περιοχές, επίδομα θέρμανσης, ειδικών συνθηκών κλπ.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά χρήματα αφού κόβονται οι υπερωρίες και ταυτόχρονα ο οργανισμός θα καλύπτεται απ' την εκ περιτροπής εργασία.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν και το πάγωμα των ωριμάνσεων στους μισθούς τους, δηλαδή θα χάσουν την αύξηση 2,2%.

Με λίγα λόγια και αν εξαιρέσει κανείς κάποιες (πολύ λίγες) συγκεκριμένες ειδικότητες που διατηρούν τη μονιμότητα, ελάχιστοι υπάλληλοι πλέον θα είναι μόνιμοι (αφού οι μετά το 2005 ούτως η άλλως δεν είναι μόνιμοι), αλλά και αυτοί με βάση αυτά που ζητάει η διοίκηση θα έχουν να χάσουν.

Καταργείται η χορήγηση εννέα επιπλέον μισθών πέραν του εφάπαξ για όσους συμπλήρωσαν 35 έτη στον οργανισμό και αποχωρούν μετά από δική τους αίτηση.

Θυμηθείτε ότι ο ΟΤΕ είναι (από παλιά) αυτός που άνοιξε το δρόμο των αποκρατικοποιήσεων και από τη στιγμή που όλες οι ΔΕΚΟ έχουν πάρει τον ίδιο δρόμο μάλλον στο μέλλον των εργαζόμενων του ΟΤΕ βλέπουμε το μέλλον και όλων των υπολοίπων.

Αρκεί να καταλάβουμε ποιο θα είναι αυτό το μέλλον το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές ζητούν να συζητήσει η διοίκηση εθελουσία έξοδο, μήπως και μπορέσουν όσοι φύγουν να πάρουν μερικά χρήματα παραπάνω.

Λίγο μετά τη μία ανακοινώθηκε μάλιστα ότι το τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telecom θα ανέλθει στα 391.630.153,62 ευρώ για να αποκτήσει από το ελληνικό δημόσιο επιπλέον ποσοστό 10% στον ΟΤΕ (49.015.038 μετοχές), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου