Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πρώτη Νίκη κατά του Μισθολογίου απο την Κρήτη!

Με προσωρινή απόφαση κόλαφο κατά του μνημονίου που δίνει νέες διαστάσεις στη μάχη των εργαζομένων να « μπλοκάρουν» τα επαχθή μέτρα που φέρνει στην ζωή των εργαζομένων το μνημόνιο εξέδωσε  το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Με απόφαση σταθμό που για πρώτη φορά χθες βγαίνει στον ελληνικό χώρο και αναμένεται να αποτελέσει μπούσουλα για το πώς μπορούν να κινηθούν νομικά οι εργαζόμενοι στις μειώσεις μισθών  που υφίστανται.Πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου με προσωρινή διαταγή του, ανέστειλε την εφαρμογή του μνημονίου 3 περί μειώσεων των μισθών
και των υπάλληλων της ΔΕΥΑΗ . Οι υπάλληλοι  είχαν υποστεί ήδη μειώσεις της τάξης του 35% ,τμηματικά σε 3 περιόδους , (7%,3%,25%).
Σύμφωνα με μια ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για το μνημόνιο η επιχείρηση κλήθηκε να μειώσει περαιτέρω τις αμοιβές των εργαζομένων έως και 50 % την ώρα που ο νόμος αναστέλλει επιπλέον μειώσεις έως το 2016 για δημοσίους υπαλλήλους, στο μισθολογικό καθεστώς των οποίων εντάσσονται οι παραπάνω υπάλληλοι από την 1- 01- 2013.
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ δια της δικηγόρου τους κ.Βιβής Δερμιτζάκη κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα χθες και πήραν προσωρινή διαταγή περί αναστολής των παραπάνω μειώσεων μέχρι την κύρια συζήτηση επί της αίτησης τους που θα γίνει στις  8 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση λειτουργεί ως «πιλότος» για τις μισθολογικές περικοπές που  ορίζει ο νόμος και αναμένεται να οδηγήσει και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδό.
Αξίζει να σημειωθεί , ότι η δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης- αποχέτευσης Ηρακλείου λειτουργεί με  καθεστώς των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οι όποιες μειώσεις μισθών από τις περικοπές δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος για τα ταμεία του κράτους.
Καλή εξέλιξη, λέει ο Γ. Κουράκης
"Στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ, η απόφαση είναι καλή για τους ίδιους καθώς έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές και να σκεφτείτε κάτω από τι συνθήκες εργάζονται... Στους βιολογικούς, στα απορρίμματα, στα στερεά απόβλητα, κάτω απο αντίξοες συνθήκες. Σε συνεννόηση με τον κ. Μαρινάκη, εκ μέρους των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να μην υπάρξουν τόσο μεγάλες περικοπές", τόνισε ο Γ. Κουράκης σε ένα πρώτο σχόλιο με αφορμή την δικαστική απόφαση.


Το στέκι της έλξης >
Ευχαριστούμε δημόσια τους συνδικαλιστές - συναδέλφους απο την Κρήτη που μας ενημέρωσαν για την απόφαση.
Η καθημερινή επικοινωνία και η ένωση των επαγγελματικών ομάδων αποτελούν τον φόβο του συστήματος ! 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ?ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ .ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή