Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Άκουσαν την φωνή της λογικής !

Αυτήν την φωνή της λογικής ακούν και οι συνδικαλιστές που φοβίζουν τους εργαζόμενους με τον μπαμπούλα της επίταξης ;
Αναδημοσίευση απο metaforespress.gr
Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους.
Ελπίζουμε ότι θα τους ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων.
Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι», σημείωσαν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Σήμερα, την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, με ψήφους 6 υπέρ και 4 κατά.
Πλέον, αναμένεται η στάση που θα διατηρήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αν και ήδη κάποια σωματεία (τεχνικοί) τάσσονται υπέρ της άρσης της απεργίας.
Αύριο θα διεξαχθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία, οπότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Λ. Σκούλος, συνδικάτο ΟΑΣΑ: «Όχι στην επίταξη, ζητάμε ειλικρινή διάλογο»
Ειλικρινή διάλογο με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών ζήτησε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος.
«Η μετωπική σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά, ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό. Εδώ και 2 μήνες έχουμε πει ότι, αν ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος, εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη των μεταφορών, όπως το φθηνό εισιτήριο και τη δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους», ανέφερε ο κ. Σκούλος.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης, χωρίς να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.
Δεν διεκδικούμε κάτι παραπάνω, πέρα από αυτά που ήδη έχουν υπογραφτεί», εννοώντας τη διατήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αύριο θα διεξαχθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων στα λεωφορεία.

1 σχόλιο: