Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή σιδηροδρομικών στο σημερινό συντονιστικό

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό - ΗΣΑΠ -ΤΡΑΜ )  στον Περαιά παρευρέθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θανάσης Λεβέντης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ Γενιδούνιας Κώστας.
Με την παρουσία τους στην συνεδρίαση , εξέφρασαν την άμεση ανάγκη
συντονισμού της δράσης των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά κ των ιδιωτικοποιήσεων  των Οργανισμών.

Αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει , μόνο με συντονισμένη δράση και οργάνωση όλων των εργαζομένων ήταν το συμπέρασμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε , με τις συγκοινωνίες και τους σιδηροδρομικούς να πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ανατροπής των αντεργατικών πολιτικών  που καταργούν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και  το δικαίωμα της Συλλογικής διαπραγμάτευσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα .

Οι  δράσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , εφόσον συντονιστούν μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στην εφαρμοζόμενη πολιτική και να συμπαρασύρουν και άλλους εργαζόμενους στην προσπάθεια για την ανατροπή της .

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΠΟΣ και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ βρέθηκαν στο Αμαξοστάσιο του Μετρό στον Κηφισό , όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΣΕΛΜΑ , Α. Σταματόπουλο , μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους (αλλά και απολυμένους ) του Μετρό εκφράζοντας ( κ σύμφωνα κ με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ ) την αλληλεγγύη στον αγώνα τους  και τονίζοντας την αναγκαιότητα ευρύτερου συντονισμού της δράσης.


Στα πλαίσια της προσπάθειας και της δεδομένης θέλησης όλων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνα , την Τρίτη 22/01/2012 και ώρα 11.00 θα υπάρξει συνάντηση στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάννιγγος , όπου έχουν προσκληθεί όλα τα σωματεία από τις συγκοινωνίες προκειμένου να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για τον δημιουργία κοινού μετώπου αγώνα .


Επίσης την Δευτέρα 21/01/2012  και ώρα 17.00 στο αμαξοστάσιο του Μετρό (Κηφισού 94) έχει απευθύνει κάλεσμα το ΣΕΛΜΑ σε όλα τα σωματεία και τους εργαζομένους για συζήτηση και συντονισμό του αγώνα.



Πληροφορηθήκαμε απο τον Πρόεδρο της ΠΟΣ , ότι εκτός από τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ κ τα σωματεία της Ο.ΣΥ θα παρευρεθούν στην συνάντηση της Τρίτης στα γραφεία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου