Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η διαδικασία με τους απεργοσπάστες

Έπειτα από παρέμβαση της ΠΕΠΕ (υπενθύμισε στο Δ/ντη ΔΙΚΑΜ  ότι καταστρατηγεί τη εγκύκλιο που δημοσιεύουμε δίπλα )  ο κ. Ρετσινάς σταμάτησε την προσπάθεια που κατέβαλε για να περαστούν όλοι οι μηχανοδηγοί σε ρεπό.
 Όλοι πλέον περνιούνται απεργοί , ενώ οι απεργοσπάστες συμπληρώνουν ενυπόγραφα δελτίο έλξης και παραμένουν στον χώρο του μηχανοστασίου για το 8ωρο  , καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει καταργήσει τα δρομολόγια προχωρώντας στην γνωστή μέθοδο του lock out για να μειώνονται τα ποσοστά των απεργών.

7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:
    Αγιε μου Φίλιππα προστάτη των σιδηροδρομικών δώσε φώτηση στην τρικομματική μας κυβέρνηση και στην καλογυαλισμένη καράφλα του Χατζηδάκη,να μας κάνουν και μας μία επίταξη να φανεί έτσι οτι και εμείς υπάρχουμε και διεκδικούμε.Να έχουμε και κάτι να λέμε στα εγγόνια μας.Γιατί είναι ο μόνος τρόπος Φίλιππά μου. Αν περιμένεις απο απεργίες σώθηκες. Το Μετρό περιμέναμε όλοι στο καναπέ του σπιτιού μας.
    Και μεις θα σου φέρουμε μια μικρή λαμπάδα,όσο δηλαδή το μπόι της ΠΟΣ μας και των πρωτοβάθμιων σωματείων μας μαζί. ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όσο εσείς αγωνίζεστε για τα αιτήματά σας, κάποιος δεν μπορεί να πάει απο την Αθήνα στην Έδεσσα να αγωνιστεί μαζί με την κοπέλα του για την υγεία της που έχει καρκίνο.

    Στην υγειά σας ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβασμός αδερφέ!!!Μην παρεξηγείς τον άνθρωπο αυτό. Σεβασμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουτε βημα πισω συναδελφοι. τυχον ενταξη σας στο ενιαιο μισθολογιο δεν θα επιφερει απλως μειωση στις αποδοχες σας αλλα θα εχει σοβαρες επιπτωσεις και στη συνταξη καθοτι αυτη υπολογιζεται βασει του τελευταιου μισθου. εχετε την αμεριστη συμπασταση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ , ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούστε συνάδελφοι, το παιδί μίλησε (Βαρβιτσιώτης), είπε: άν οι εκφράσεις των συνδικαλιστών, που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις του Μετρό, ήταν ηπιέστερες τότε η Κυβέρνηση θα μπορούσε να κάτσει στο τραπέζι για συζήτηση και όχι να φερθεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. Δυστυχώς έχει στα χέρια και το μαχαίρι και τα ΜΜΕ, αλλά και το δικαστικό σώμα, το οποίο το φιλοδώρισε με 100.000.000 ευρουλάκια!!!!!!!!!!!!!! και σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή