Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σε Γενικές Συνελεύσεις κ το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Με κυρίαρχο θέμα την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Ολόκληρη η ανακοίνωση>

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε, το Σωματείο μας αντιδρώντας άμεσα μαζί με  όλα τα σωματεία στον χώρο των μεταφορών, έδωσε τον τόνο της αγωνιστικότητας  εξαγγέλλοντας  24ωρες  επαναλαμβανόμενες απεργίες οι οποίες
και πραγματοποιήθηκαν με την σύμφωνη φυσικά γνώμη και κάλυψη της  Π.Ο.Σ. Η αντίδραση μας απέναντι στην φασιστικού τύπου ενέργεια της κυβέρνησης,
(πολιτική επιστράτευση), υπήρξε άμεση και αποφασιστική, δείχνοντας έτσι τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι! Και είναι ευχής έργο που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε  ένα ενιαίο μέτωπο αντίδρασης που σαν βάση είχε τον τομέα των μεταφορών! Έγινε έστω κι έτσι αυτό που το Σωματείο μας χρόνια τώρα προσπαθεί, να ενώσουν δηλαδή οι μεταφορές την τεράστια δύναμη τους και να κινηθούν μαζί, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες. Στο μέτρο που μας αναλογεί, αυτός είναι ο μόνιμος προσανατολισμός μας και για αυτό θα αγωνιζόμαστε!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το να χαθεί το δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης, το να χάσουμε οι εργαζόμενοι το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης, θα αποβεί μοιραίο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό, είτε δουλεύουν στον δημόσιο τομέα. Ο στόχος της κυβέρνησης άλλωστε αυτός είναι! Να μην έχουν κανένα δικαίωμα  διαπραγμάτευσης οι εξαθλιωμένοι πλέον οικονομικά εργαζόμενοι, καταργώντας στην ουσία τον ίδιο τον  συνδικαλισμό. Έναν συνδικαλισμό που παρά τα χίλια δυο κακά που τον βαραίνουν, δεν παύει να αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι! Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη  να αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, προκειμένου να μην χάσουμε αυτό το ιερό δικαίωμα! Το δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης! Αυτό ζητάμε, αυτό διεκδικούμε! Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός μας στόχος! Και θα πρέπει να το κατανοήσουν ΟΛΟΙ!!!
Είναι γεγονός ότι οσο πιο μαζικό είναι το κίνημα, τόσο μεγαλύτερες ελπίδες υπάρχουν για να πετύχουμε αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε. Συντασσόμαστε λοιπόν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, όπως κάναμε άλλωστε πάντοτε και την καλούμε να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συσπείρωσης και αγωνιστικής ενότητας τόσο με τα υπόλοιπα Σωματεία στον χώρο των Μεταφορών, όσο και με άλλες κοινωνικές δυνάμεις γενικότερα.
Εμείς σαν απλοί στρατιώτες θα είμαστε εκεί για να δώσουμε την τελευταία ίσως μάχη που μας αναλογεί.
Επειδή όμως είμαστε αποφασισμένοι να πέσουμε μαχόμενοι αν χρειαστεί, να μην επιτρέψουμε σε  κανέναν να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα, να σφραγίσουμε τυχόν κερκόπορτες που ίσως κάποιοι ονειρεύονται, σας καλούμε σε διαδοχικές γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους δουλειάς (Σταθμός Λαρίσης 10/2 11πμ., Κόρινθος 11/2 11πμ., Καρόλου 12/2 12πμ.) και που σαν σκοπό θα έχουν την ανανέωση της δικής σας εντολής προς εμάς για έναν κοινό, σκληρό και ανένδοτο αγώνα! Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε αν θα συνθηκολογήσουμε ή αν θα παλέψουμε.
Μαζί θα το αποφασίσουμε, αλλά κυρίως μαζί θα το κάνουμε πράξη! Αν δεν βρεθούμε τώρα ΟΛΟΙ μαζί σε αυτή την μάχη, δεν θα μπορέσουμε ποτέ ξανά…



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                          Π. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου