Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε η κυβέρνηση - Εργαζόμενοι: "Ελάτε να μας πάρετε!"

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων 
"Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους", δήλωσε  ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ για την επίταξη 
Την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  μαραθώνια σύσκξεψη που έγινε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

"Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων", δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στον διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

Παράλληλα, είπε ο κ. Χατζηδάκης, η δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις. 

"Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε", δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ.

 Νωρίτερα οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους ζητούσαν την ισχύ της υπάρχουσας ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας της και έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Μάλιστα, έκαναν και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: "Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας."

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό.
Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι έχουν πει ότι : «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού»

1 σχόλιο:

  1. Έφτασε η ώρα όπου τα μισόλογα και οι υπεκφυγές στέρεψαν .Η προσπάθεια και οι ενέργειες των συναδέλφων του Μετρό που βρίσκονται στην 8η μέρα απεργίας ,πρέπει να υποστηριχτούν από όλους μας ,από οποία πλευρά και να βλέπουμε το ζήτημα , αντικειμενικά ως εργαζόμενοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε και να απαντήσουμε έμπρακτα στην καταστροφική πολιτική που συντελείτε και για εμάς αλλά και για το κοινωνικό σύνολο .
    Βαρεθήκαμε να ακούμε για τα στικακια , για τα μονταρισμένα βίντεο της προπαγάνδας ,για μια ατζέντα επικαιρότητας που στρέφει την δημόσια συζήτηση εκτός των πραγματικών προβλημάτων και ζητημάτων όπως το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ,την ισοπέδωση των εργασιακών , την εφαρμογή της νομιμότητας αλά καρτ. Η υπογραφή ΣΣΕ σε συνάρτηση με το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης (δηλ. των εργασιακών δικαιωμάτων ) αλλά και της διαφορετικότητας της εργασίας πρέπει να υπερασπιστεί από όλους . Αλίμονο αν γίνουμε όλοι τυποποιημένα προϊόντα στην γραμμή παράγωγης του κεφαλαίου .Έχουμε προσωπικότητα , έχουμε ψυχή ! Δεν είμαστε αριθμοί ,δεν είμαστε κωδικοί , δεν είμαστε αντικείμενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή