Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα του ΣΕΛΜΑ για το “πάγωμα” της επίταξης


Μετά το Πρωτοδικείο που κήρυξε παράνομες τις απεργίες του Σαββατοκύριακου στις Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία – τρόλεϊ), το τμήμα αναστολών του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του ΣΕΛΜΑ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για την αναστολή του μέτρου της επίταξης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που να "παγώνει" και αργότερα, ακυρώνει την επίταξη.
Όπως υποστήριξαν, η επίταξη είναι αντίθετη σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 29, 87 και 105, το άρθρο 22 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναγκαστική εργασία, καθώς και το άρθρο 23 του Συνταγματικού Χάρτη, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα της απεργίας, ενώ είναι αντίθετη και στο Ν. 3536/2007 που καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής κινητοποίησης.
Παράλληλα, επικαλούνταν τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η επίταξη υπηρεσιών μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον (θεομηνίες, κίνδυνος δημόσιας υγείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου