Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοινώσεις απο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ -Αυτόνομη Παρέμβαση

Ένας πραγματικός χαμός γίνεται στην ΓΣΕΕ , με τις παρατάξεις να τσακώνονται  με  εκατέρωθεν ανακοινώσεις . Τον χορό άνοιξε  η χτεσινή ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης με τίτλο <<Πλειοψηφία για κλάματα στην ΓΣΕΕ >> που  προκάλεσε πολλές αντιδράσεις .
Δημοσιεύουμε  όλες τις ανακοινώσεις των  παρατάξεων ...>

Ξεκινάμε με την ανακοίνωση της Παρέμβασης που προκάλεσε άλλωστε και το όλο θέμα ....
Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης (Τίτλος >Πλειοψηφία για κλάματα στην ΓΣΕΕ )
Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έκανε κάθε προσπάθεια να απονευρώσει τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές.
Ενώ εδώ και τρεις μήνες αναπτύσσονται ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στα εργοστάσια που κλείνουν, σε χώρους του δημοσίου τομέα και βάζουν τους εργαζόμενους σε τροχιά νέων δυναμικών κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις διαδηλώσεις τους.
Ενώ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γίνεται το τελικό σάρωμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ:
Αντί ως όφειλε να ηγηθεί, από την πρώτη γραμμή σε αυτή τη κρίσιμη αντιπαράθεση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές
Αντί να πάρει πρωτοβουλίες να συνενώσει τις δυνάμεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα αγωνιστικό ρεύμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών
Επιλέγει για άλλη μια φορά να αποδράσει από το πεδίο των αγώνων, εξαντλείται σε απίστευτους τακτικισμούς για να μείνει αγκιστρωμένη στα ήρεμα νερά της αδράνειας.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εδώ και 15 ημέρες και με καθημερινές ενοχλήσεις χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για την ανάγκη να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί με τον δημόσιο τομέα για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ικανού να δημιουργήσει όρους νίκης και ανατροπής.
Με νεότερη πρωτοβουλία μας και μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσει με νέα 48ωρη απεργία, προτείναμε την συμμετοχή της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Απέναντι σε αυτή την πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά μας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και με την ανοχή του ΠΑΜΕ, απέφευγε με προσχηματικό τρόπο να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την ΕΕ.
Φτάνοντας στην σημερινή ημέρα και λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, συγκάλεσε προσχηματικά συνεδρίαση, για να καθορίσει την στάση της απέναντι στο αίτημα της ΑΠ για απεργιακή κινητοποίηση.
Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή, μιας συνεδρίασης στο παρά πέντε, υπονόμευε αντικειμενικά κάθε δυνατότητα μιας απεργιακής κινητοποίησης που θα μπορούσε να συνενώσει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ήταν μια επιλογή που δεν θα συνέβαλε στην μαζικοποίηση του κινήματος αλλά στον παραπέρα εκφυλισμό και υπονόμευση του.
Ο ισχυρισμός σήμερα της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι καμία παράταξη δεν πρότεινε απεργία για την επόμενη ημέρα, αποδεικνύει ότι αυτή η ηγεσία, κινείται στα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής ανευθυνότητας.
Αυτή η πλειοψηφία μέρα με την ημέρα, στερείται κάθε πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης απέναντι στους εργαζόμενους και δεν την εμπιστεύεται πια κανένας. .
Είναι προφανές ότι έχει ενταχθεί στο μνημονιακό καθεστώς και το υπηρετεί.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει αυτή την πλειοψηφία πρέπει να απασχολήσει παρατάξεις που συμμερίζονται αυτή την άποψη, πρέπει να απασχολήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και με άμεσες και νόμιμες ενέργειες να αναζητηθεί λύση διεξόδου και απαλλαγής από αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 στις 6 μμ στο Σύνταγμα και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ αύριο 10:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος
Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ με τίτλο “Αιδώς Αργείοι” ή κατά τη λαϊκή έκφραση “λίγη τσίπα είναι επιβεβλημένη”!!!

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ (αυτόνομοι....για κλάματα), αποτελεί μνημείο ψεύδους και υποκρισίας, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας εκβιαστικής ένταξης των συνδικάτων στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Η συστηματική υπονόμευση του θεσμού της Συνομοσπονδίας, η «εργολαβική» διαστρέβλωση των θέσεων και των τοποθετήσεων άλλων παρατάξεων, οι πολιτικοί-συνδικαλιστικοί εκβιασμοί (εξού και το «….η Αυτόνομη Παρέμβαση χρησιμοποίησε όλα τα μέσα….») και η «επί προσωπικού» στοχοποίηση εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, υπερβαίνουν πλέον τα όρια της ανοχής και εφεξής δεν θα μένουν αναπάντητες.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση ψευδώς ισχυρίζεται ότι η «πρότασή» της για 24ωρη απεργία ήλθε μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Η αλήθεια είναι ότι μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της 21ης Σεπτέμβρη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, από τα γραφεία της Αυτόνομης Παρέμβασης έβγαιναν παραπλανητικές ανακοινώσεις που προκατέβαλαν τις αποφάσεις των οργάνων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Μεγάλο ψέμα επίσης είναι ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, κατετέθη, από κάποια παράταξη, πρόταση για 24ωρη απεργία, για σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης της 23ης Σεπτεμβρίου αποτελούν στοιχείο που δεν επιδέχεται διάψευση ή παρερμηνεία και προς επικύρωση της αλήθειας, αμέσως μετά την απομαγνητοφώνηση τους, θα ζητήσουμε ν’ αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ.
Η ΠΑΣΚΕ, η μεγάλη παράταξη των εργαζομένων, από κοινού με τα μέλη της σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας και την ανάγκη αποτελεσματικής στόχευσης των αγώνων των συνδικάτων, θα εργαστεί το επόμενο διάστημα για την πραγματοποίηση καλά οργανωμένων και συντονισμένων αγώνων και δεν πρόκειται να ενταχθεί στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς κομμάτων όπως κάποιοι αφελείς επιχειρούν να επιβάλλουν στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ (Τίτλος > Παρέμβαση ΝΑΙ .... Αυτόνομη ΟΧΙ )

Η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή.

Οι Έλληνες πολίτες Βιώνουν τρία χρόνια μια σκληρή ακραία λιτότητα που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις την θεωρούν μονόδρομο και … ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

Οι εργαζόμενοι τρία χρόνια έχουν εξαντληθεί από τις φορομπηχτικές πολιτικές και έχουν κουραστεί να ακούν κάθε φορά νέους αυτόκλητους σωτήρες .

Το Σ. Κ. Βάλλεται πανταχόθεν, από την Κυβέρνηση, από κάποια καθοδηγούμενα ΜΜΕ, από κάποιους εργοδοτικούς φορείς και ΔΥΣΤΥΧΩΣ και από το εσωτερικό του!!!

Οι Συνδικαλιστικές παρατάξεις στην Συνομοσπονδία ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΟΡΘΩΣ έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και αυτές είναι καταγεγραμμένες.

Όταν όμως οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ σχεδιασμοί συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων, μεταφέρονται στη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω συνδικαλιστικών παρατάξεων ώστε ο όποιος αγώνας ή όποια κινητοποίηση, ή όποια απεργία να αποκτήσει το… « ΧΡΩΜΑ » συγκεκριμένης κομματικής γραμμής, τότε αποβλέπει σε ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ή ακόμη χειρότερα σε ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ των θέσεων ΤΗΣ… ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!!!

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μπορούσε στις 11/9 στην εκτελεστική της Γ.Σ.Ε.Ε. να ψηφίσει την πρόταση της ΔΑΚΕ η οποία προέβλεπε 24ώρη απεργία στις 25/9 καθ’ ότι η εκτίμηση ήταν ότι η ΑΔΕΔΥ θα κλιμάκωνε τον αγώνα της.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τους ΙΔΙΟΥΣ δεν τη ΨΗΦΙΣΑΝ!!!

Επανέφεραν την δική μας πρόταση την Πέμπτη 19/9 οκτώ μέρες μετά την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ…

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ και ΑΛΛΑΞΑΝ ΘΕΣΗ;

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΤΕ;

Είναι δυνατόν για τους λανθασμένους σχεδιασμούς σου να κατηγορείς τους άλλους;

Όταν εσύ έχεις ολιγωρήσει κατηγορείς τους άλλους;

Όταν δεν μπορείς να προβλέψεις σου φταίνε οι άλλοι;

Πόσο νομίζετε ότι θα μείνουμε "άφωνοι" δεχόμενοι τις ύβρεις και τις προσβολές σας;

Είναι η ώρα και είναι απόφασή σας συνάδελφοι της αυτόνομης παρέμβασης για την Εσωτερική σύγκρουση στην Συνομοσπονδία;

Εάν θέλετε να συναγωνιστείτε το ΠΑΜΕ κάντε το…
Εάν νομίζετε ότι προσφέρετε καλές υπηρεσίες στους εργαζομένους πριονίζοντας το κλαδί που κάθεστε εμπρός… Προχωρήστε…

Ίσως τελικά να ήρθε η ώρα της τυφλής σύγκρουσης λόγω έλλειψης επιχειρημάτων…
Ίσως είναι η ώρα να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά…

Είναι όμως η ώρα;

Ξανασκεφτείτε το γιατί για εμάς είναι η ώρα της σύνθεσης στα συνδικάτα και η ώρα της σύγκρουσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Επιλέξτε λοιπόν αντίπαλο…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ με τίτλο 

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.
Είναι φανερό, πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Άλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.
Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου