Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερωτηματικά για το προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ


Το στέκι συνεχίζει να διαβάζει και να ενημερώνει γτο κατατεθέν Νομοσχέδιο που αλλάζει το τοπίο στο σιδηροδρομικό εγχώριο γίγνεσθαι. 
Aυτό είναι το άρθρο 96 στο κατατεθέν Νομοσχέδιο που αναφέρεται στο προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ .
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για το πλεονάζον προσωπικό - ΑΝ υπήρχε - ήταν αυτό να μεταφερθεί στον ΟΣΕ .

Αντί για αυτό όμως , στο άρθρο αναφέρεται ότι με την κατάρτιση Εσωτερικού Κανονισμού στην ΕΕΣΣΤΥ εαν προκύψει πλεονάζον προσωπικό  για το προσωπικό αυτό εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου πρώτου  του Ν. 4093/2012 , όπως τροποποοιήθηκε με το άρθρο 91 του Ν. 4172/ 2013 . (Μετατάξεις - κινητικότητα ;)


Επιπλέον όπως μπορείτε να διαβάσετε η ΕΕΣΣΤΥ μπορεί να
καλύπτει τις όποιες ανάγκες τις σε προσωπικό με αποσπάσεις εργαζομένων που δουλεύουν στο Δημόσιο ή Ευρύτερο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας . 

Για την απόσπαση αρκεί μια αίτηση του ενδιαφερομένου και μόνο μια Υπουργική Απόφαση του αρμόδιου Υπουργού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου