Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε παρεξήγηση ....

Αυτή ήταν η απάντηση στην ερώτηση μέλους  του Προεδρείου του Σωματείου μας για το χαρτί που βγήκε στην Λάρισα και προέτρεπε μηχανοδηγούς να προβούν σε απεργοσπασία στα εμπορικά  , με δήθεν εντολή και κάλυψη του Σωματείου .
Μάλιστα έγιναν και παράπονα προς τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ για τα αναγραφόμενα στο στέκι και το κατά πόσο  πιέζονται  οι μηχανοδηγοί για να εργάζονται ακατάπαυστα σε Λάρισα και Βόλο τον τελευταίο καιρό .

Εμείς γράψαμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στο προσωπικό έλξης.

Και το ξαναγράφουμε .

Όποιος διαφωνεί μαζί μας μπορεί κάλλιστα να γράψει και να δημοσιεύσουμε την άποψη του .

Εξηγώντας μας , για αρχή , γιατί  μηχανοδηγοί , διέκοψαν την προγραμματισμένη τους άδεια εκεί  το τελευταίο διάστημα  .

Το blog των μηχανοδηγών έχει αποδείξει ότι στηρίζει όλες τις απόψεις που βοηθούν στην ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου αλλά και στην αναβάθμισή του .
Το ίδιο κάνουμε και με όσους εργάζονται για την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει το μέσο στην Περιφέρεια . Οικονομική ανάπτυξη , θέσεις εργασίας , ποιοτική μεταφορά και πολλά άλλα .

ΔΕΝ στηρίζουμε και δεν πρόκειται να στηρίξουμε την λογική του βάλτε πλάτη για να βγει το έργο . 

Τα τελευταία 10 χρόνια σε αυτήν την λογική γίνανε εγκλήματα σε βάρος του κλάδου μας .

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , μετατάξεις , ατυχήματα λόγω της υπερεργασίας , έλλειψη προγραμματισμού , ακόμα και ασθένειες που χτύπησαν συναδέλφους λόγω της υπερεντατικοποίησης της δουλειάς μας .

Είμαστε μηχανοδηγοί , είμαστε υπεύθυνοι για την μεταφορά χιλιάδων επιβατών καθημερινά και για τροχαίο υλικό εκατομμυρίων Ευρώ.

ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε 30 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό .


Αυτό το ξεκαθαρίζουμε και ας μας παρεξηγούν κάποιοι φίλοι .

1 σχόλιο:

  1. τι παρεξηγηση μωρε,τι δεν καταλαβε και μπερδευτηκε?οτι η σταση δεν ισχυει για τα εμπορικα στη Λαρισα?μας κοροιδευουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή