Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η θέση της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ για την συνεδρίαση της ALE

 Η θέση της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ , (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ ) αφού το θέμα ΔΕΝ συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας . Αναλυτικά >
Το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση της ΑLE στην Ελλάδα εφαρμόστηκε οικονομική πολιτική που είναι συνέπεια των μνημονιακών νόμων και μετά από απαίτηση της Τρόικας έγινε πλήρης ένταξη της ειδικότητας του μηχανοδηγού απο 01.01.2013 στο ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.



Ταυτόχρονα καταργήθηκαν όλες οι διατάξεις που είχαν εφαρμογή απο την Εργατική Νομοθεσία , μέσω της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άρνηση της Κυβέρνησης καθ υπόδειξη της Τρόικας ,για υπογραφή νέων (επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα ) ακολουθώντας μια πολιτική παράνομη ,αφού εξειδικευμένη - πιστοποιημένη ειδικότητα του Μηχανοδηγού εντάσεται στο μισθολογικό σύστημα του Δημοσίου Υπαλλήλου.

Επιπλέον οι οικονομικές επιπτώσεις έχουν και επιβάρυνση στο θέμα της σύνταξης διότι άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και σε μηχανοδηγούς με πολυετή εμπειρία μη λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες εισφορές που καταβάλουν κάθε μήνα τόσο για την κύρια σύνταξη όσο και για το εφάπαξ όπου και τα δυο είναι απο τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Ήδη σας ενημερώνουμε ότι συμμετοχή στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας εκμετάλευσης ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου εργάζονται όλοι μηχανοδηγοί στην Ελλάδα έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις .

α) Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι 
β)Ρώσικοι Σιδηρόδρομοι 
γ) Ρουμάνικη Σιδηροδρομική Εταιρεία 


Με την ευκαιρία ότι και Ρουμάνοι συνάδελφοι είναι μέλη της ALE και βρίσκονται εδώ θα θέλαμε να ζητήσουμε περισότερες πληροφορίες εαν γνωρίζουν για την πρόταση της Ρουμάνικης πλευράς.

Κανένα έργο που αφορά την υποδομή αλλά και τήν επιδομή του σιδηροδρομικού δικτύου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν περπατά . Με νέα νομοθετική ρύθμιση που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επιχειρείται να επιτρέπεται η διαχείριση και της υποδομής απο ιδιώτες.
( Θυμηθείτε Βρετανικό μοντέλο και τι επιπτώσεις είχε )

Θέση για τα παραπάνω της ALE

Ζητάμε και με αφορμή τα σοβαρά σιδηροδρομικά ατυχήματα που έγιναν σε ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ να μας προβληματίσει και να απαιτήσουμε τα μέτρα προστασίας να αυξηθούν χωρίς να υπολογίζουν οι χώρες  το οικονομικό κόστος.

Και όλα αυτά αν δεν αντιμετωπίσουν  σοβαρά το οικοδόμημα ο στόχος και η επιθυμία των λαών να ζουν σε μια Ευρώπη δημοκρατική - κοινωνική και οικονομικά ισχυρή θα καταρρεύσει και η κατάρρευση θα συμπαρασύρει όλους.

Οφείλουμε σαν συνδικάτα , εκπροσωπόντας την πραγματική δύναμη που είναι οι εργαζόμενοι να αν ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που ασκούνται στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης.

Ζητάμε απο τους συναδέλφους , ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις χώρες που ενώ θα έπρεπε να υπήρχε όπως επιβάλει αλλά δεν εφαρμόζεται η πολιτική της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ότι όλα τα κράτη είναι ίσα και οι λαοί έχουν τα ίδια δικαιώματα σαν Ευρωπαίοι πολίτες , αναφερόμαστε ιδιαίτερα στον Γερμανό συνάδελφο και του ζητάμε να μεταφέρει στους εκεί αρμόδιους  πολιτικούς που αποφασίζουν ότι αυτή η πολιτική που ακολουθούν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον Ευρωπαικό Νότο είναι αδιέξοδη , γεννά φτώχεια , αδικία και εξαθλίωση.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ 

Π.Ε.Π.Ε. 

2 σχόλια:

  1. Να εκφράσουμε την λύπη μας , γιατί είναι η πρώτη φορά εδώ και 2 χρόνια που η ΠΕΠΕ το σωματείο το οποίο είμαστε και εμείς μέλη , δεν αποστέλλει ανακοίνωση της στο στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών .

    Να θυμίσουμε σε Πρόεδρο και Γραμματέα ότι βασική αρχή της Δημοκρατίας , είναι ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη .

    "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες¨¨ είπε κάποτε ο Βολταίρος .

    Ας ελπίσουμε ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής και δεν θα επαναληφθεί.

    Η διαχειριστική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα τρεχουν στα φαρμακεια για τα υπογλωσσια,μιας και ο συναδελφος Νικος Καραχαλιος δεν ηταν προσκειμενους σε αυτους.καλη καρδια ομως,δεν βαριεσαι.καμια φορα αθελα μας αποδεικνυουμε στον κοσμο ποσο μικροπρεπεις ειμαστε,οταν δεν παραδεχομαστε την ανωτεροτητα και την αξια καποιων συναδελφων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή