Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του συνεδρίου της ΠΟΣ

Μια πρώτη εκτίμηση απο το στέκι της έλξης , για την διαμόρφωση των δυνάμεων των παρατάξεων στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΣ που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα . Δεδομένο θεωρείται  ότι η ΠΑΣΚ χάνει την αυτοδυναμία στην ΠΟΣ....
Οι διεργασίες  βρίσκονται στην τελική ευθεία , με τα πρώτα στοιχεία (βλέποντας τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια στα Σωματεία και γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε πολλούς χώρους ) να δείχνουν  ότι η  ΠΑΣΚ θα λάβει
28 ψήφους (+- 1 ) , η ΔΑΚΕ 22-24 , η ΔΕΣΚ 9 , το Δίκτυο Σιδηροδρομικών 12-14. 


Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιο άλλο σχήμα , παρά τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες .

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανατρέπεται και η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών , αφού απο τις 27 έδρες που έχει η Διοίκηση της , η ΠΑΣΚ θα καταλάβει 10   έδρες  (απο τις 14 που κατείχε μέχρι σήμερα).

Η ΔΑΚΕ με αυτό το σενάριο  επίσης βλέπει την δύναμη της να μειώνεται απο τις 10 στις 8  ή  9 έδρες ,  η ΔΕΣΚ αυξάνει την δύναμη της κατά 1 έδρα και θα έχει 3 στην νέα Διοίκηση της ΠΟΣ , ενώ το Δίκτυο Σιδηροδρομικών πολλαπλασιάζει την δύναμη του και θα καταλάβει  5 έδρες  απο την 1  που κατέχει σήμερα .

Εννοείται ότι το παρασκήνιο αυτές τις μέρες οργιάζει καθώς είναι και πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για τις εκλόγιμες θέσεις , ιδιαίτερα στις λεγόμενες μεγάλες παρατάξεις που βλέπουν τις .... παραδοσιακά πολλές καρέκλες να μειώνονται αισθητά .

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου