Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μέχρι και 50 Euro η διαφορά στη σύνταξη μεταξύ μηχανοστασιάρχη - μηχανοδηγού απο το επίδομα ευθύνης

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει με την πρόταση της Εξέλιξης για την χορήγηση του επιδόματος ευθύνης σε όλους τους μηχανοδηγούς .
Η κουβέντα γίνεται τόσο για τους εν ενεργεία μηχανοδηγούς όσο και για όσους φεύγουν στην σύνταξη σαν απλοί μηχανοδηγοί χωρίς επίδομα ευθύνης και θα πάρουν λιγότερη σύνταξη  μέχρι και 50 Ευρώ , αφού
ο υπολογισμός της γίνεται με βάση τον τελευταίο μισθό.


Έτσι αν το επίδομα θέσης - ευθύνης θεωρηθεί παλαιό επίδομα και κάποιος παίρνει για παράδειγμα 250 Ευρώ επίδομα ευθύνης , θα λάβει στην σύνταξη του περίπου 50 ευρώ περισσότερα . ΑΝ θεωρηθεί νέο , τότε θα πρέπει για να υπολογιστεί στην σύνταξη να παραμείνει ο συνάδελφος για 1 χρόνο ( να πληρωθεί 12 μήνες ).

Πρόκειται φυσικά για κατάφωρη αδικία και ανισότητα , ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που φεύγουν στην σύνταξη και έχουν ήδη δει την σύνταξη και το εφάπαξ  τους κουτσουρεμένο από το PSI .

Θυμίζουμε ότι ακόμα και στην Σύμβαση της ΟΣΥ , το επίδομα ευθύνης για τους οδηγούς - σταθμάρχες ( προιστάμμένοι οδηγών ) είναι το ΙΔΙΟ .(μόνο οι επόπτες οδηγών λαμβάνουν 120 Ε ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου