Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικές έριδες στη Σλοβακία για την πώληση της Slovak Rail Cargo Company

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Σλοβακία αποτελεί η πώληση της Slovak Rail Cargo Company. Μέσα ενημέρωσης κατακρίνουν την κυβέρνηση για τους «μνηστήρες» της εταιρείας, θεωρώντας ότι κάποιοι από αυτούς έχουν οικονομικές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα του Πρωθυπουργού Robert Fico. 

 Η κυβέρνηση προωθεί την πώληση της εταιρείας, μέσω του «τεμαχισμού» της σε
3 θυγατρικές. Οι τελικοί ενδιαφερόμενοι είναι η γαλλική Nacco, η σλοβακική εταιρεία SPaP-Lod, μαζί με την ιρλανδική Touax Rail και τέλος, η σλοβακική Eco-Invest. 

 Η Eco - Invest ενδιαφέρεται για την θυγατρική «Cargo Wagon» , η οποία είναι υπεύθυνη για το τροχαίο υλικό της Slovak Rail Cargo Company. Η προτεινόμενη τιμή είναι 200 εκατ. ευρώ (!) και η πώληση αναμένεται να προχωρήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. 


 Β. Βεγιάζη - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου