Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Χρηματοδοτικό κενό 8 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά Ταμεία το 2014

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση σχεδίαζει νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ...
Αλήθεια που θα βρεθούν λεφτά για συντάξεις ;;;
“ Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκονται τα ασφαλιστικά Ταμεία, λόγω της ανεργίας, η οποία εξακολουθεί να καλπάζει, της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ”
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, το 2014 τα ασφαλιστικά Ταμεία
πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπα με απώλειες εσόδων ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο από την αύξηση της ανεργίας. Μάλιστα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 31,5% με τους άνεργους να φτάνουν τους 1.575.000 ανθρώπους.

Τα στοιχεία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των μισθών στέρησαν από την κοινωνική ασφάλιση πόρους της τάξης των 10,5 δισ. ευρώ σε ένα μόνο έτος, ενώ η εισφοροδιαφυγή από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, καθώς και από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ποσό 8,5 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΙΚΑ, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία παρουσιάζεται κατακόρυφη μείωση εσόδων καθώς ένας στους τρεις εργαζομένους παραμένει ανασφάλιστος (εισφοροδιαφυγή ύψους 6 δισ. ετησίως). Απώλεια εσόδων σημειώνεται ακόμη λόγω υψηλής ανεργίας (450 εκατ. ευρώ για κάθε ποσοστιαία μονάδα), αδυναμία είσπραξης 6,7 δισ. βεβαιωμένων εισφορών και συσσώρευση οφειλών προς τρίτους 7,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα έξοδα ακολουθούν την ακριβώς αντίστροφη πορεία, καθώς παρουσιάζεται αύξηση και αγγίζουν τα 11,08 δισ. ευρώ, λόγω των πολλών αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις.

Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, «Το σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα πόρων και όχι παροχών», για να προσθέσει ότι ,«Εφόσον δεν βρεθούν νέοι πόροι στήριξης των Ταμείων, θα είναι αναπόφευκτες οι περικοπές των παροχών τους».

Κλείνοντας, ο Σάββας Ρομπόλης, υπογραμμίζει με νόημα ότι «Είναι κρίσιμο για το σύστημα να βρεθούν άλλοι πόροι, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα εσόδων που δημιουργούν στα Ταμεία η ύφεση της οικονομίας, η ανεργία και η μείωση των αμοιβών».

http://www.periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου