Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Θλιβερή η εικόνα και τα όσα συμβαίνουν στην ΠΕΠΕ

Διαλύθηκε για συνεχόμενη φορά η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ καθώς το Προεδρείο αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία προτάσεις παρατάξεων . 
Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση , με τoν εκπρόσωπο της παράταξης Συνεργασία να αποχωρεί , ενώ ο Πρόεδρος επιτέθηκε στον Αντιπρόεδρο του Σωματείου .
Οι προτάσεις που αρνήθηκαν να βάλουν  προς ψήφιση Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας είναι οι εξής 

  • Να απαιτήσει  η ΠΕΠΕ να μοιραστεί το επίδομα ευθύνης σε όλους τους μηχανοδηγούς 
  • Να προσφύγει η ΠΕΠΕ στην Επιθεώρηση Εργασίας για το πενθήμερο - 8ωρο και για την πληρωμή των αναπαύσεων 
  • Να γίνει επαναχάραξη των δρομολογιακών χρόνων των τρένων λαμβάνοντας υπόψην τις βραδυπορίες (να δοθεί 1 μήνας προθεσμία για αυτό στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) 
  • Να γίνει καταγγελία της ΠΕΠΕ για την επικείμενη συνάντηση της ΠΟΣ με το ΤΑΙΠΕΔ

Στο ΔΣ συζητήθηκε και το θέμα των προαγωγών , όπου και επιβεβαιώθηκαν τα όσα έγραψε το στέκι για την Τριμελή επιτροπή που έχει  συσταθεί για να αποφασίσει για τις τοποθετήσεις κατόπιν των εισηγήσεων των Διευθυντών.

Επίσης έγινε αναφορά απο τον Πρόεδρο για ύπαρξη πρότασης για το εξοδολόγιο με την ίδια ακριβώς μορφή όπως πρώτοι γράψαμε εδώ.
Για το θέμα διατυπώθηκε η διαφωνία παρατάξεων που ζήτησαν η πληρωμή να γίνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τον ΟΣΕ καθώς τα ποσά που δίνονται με το εξοδολόγιο είναι υποπολαπλάσια των όσων πληρώνονται στον ΟΣΕ
Mεγάλη διαφωνία υπήρξε και για το θέμα του Διεκδικητικού Πλαισίου , καθώς όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν πως δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για όσα γράφτηκαν χτες. 




1 σχόλιο:

  1. Ετσι ετσι ,καλα να παθουμε,αξιοι της μοιρας μας ειμαστε.Βαλαμε τον λυκο μαζι με την υαινα να φυλανε τα προβατα.Η σφαγη των αμνων γινεται και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι ολοι ακομα!!!!Ηθελα να ηξερα,οι καρεκλες που τους ταξανε,απο τι δερμα ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή