Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Εξέλιξη - Να δοθεί το επίδομα ευθύνης σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς

Ανακοίνωση της Εξέλιξης 
 Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για την πρόταση που καταθέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , πρόταση που αρνήθηκε  να θέσει  σε ψηφοφορία το Προεδρείο ( Τουρλής -Θεοδωρόπουλος).
Η Εξέλιξη πρότεινε το ποσό που θα προκύψει από την πληρωμή του επιδόματος ευθύνης στους συναδέλφους που θα προαχθούν ,  να απαιτηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μοιραστεί ίσόποσα σε ΟΛΟΥΣ  τους μηχανοδηγούς καθώς όλος ο κλάδος φέρει το βάρος της ευθύνης για την λειτουργία της Εταιρείας .
 Δεν είναι δυνατό   να διαχωρίζεται το προσωπικό έλξης σε
πραιτοριανούς και πληβείους.

 Το ποσό που θα προέκυπτε για τον κάθε μηχανοδηγό ( σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ξεπερνά τα 50 Ευρώ μηνιαίως) θα αντικατόπριζε την ισότητα μεταξύ των μελών , ισότητα που άλλωστε οφείλει να προασπίζει η ΠΕΠΕ ιδιαίτερα για όσους πλησιάζουν στο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βλέπουν την σύνταξη και το εφάπαξ τους να εξαφανίζεται από τις μνημονιακές πολιτικές .

Αργότερα και ΑΝ υπογραφεί ΣΣΕ η ΠΕΠΕ  μπορεί και έχει την δύναμη να αναπροσαρμόσει τα ποσά .

Καταγγέλλουμε την χυδαία επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος μας Αντιπρόεδρος του Σωματείου απο τον Πρόεδρο ,  όταν και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση να τεθεί σε ψηφοφορία  τόσο αυτό το θέμα  όσο και η πρόταση μας για προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για το 5 νθημερο – 8ωρο και την καταγγελία για την συνάντηση της ΠΟΣ με ....το ΤΑΙΠΕΔ .

Αποδεικνύεται έτσι και στον πλέον δύσπιστο ότι η ΠΕΠΕ δεν λειτουργεί δημοκρατικά , αλλά με λογικές και νοοτροπίες που μας παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα .


Δυστυχώς αυτές είναι και οι λογικές που  έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα της απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης του κλάδου έλξης.


1 σχόλιο:

  1. Την έχασε η κυβέρνηση μήπως τη δημοκρατία για να τη βρει το προεδρείο του σωματίου μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή