Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Εξώδικο ΠΟΣ προς ΤΑΙΠΕΔ - Σταση εργασίας 28/2

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 12/2/2014 αποφάσισε ομόφωνα

την κήρυξη και πραγματοποίηση μίας 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 28/2/2014, (ημέρα κατά την οποία θα γίνει συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. με το ΤΑΙΠΕΔ),  και από ώρα 12.00’ έως 15.00’ του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του Νομού Αττικής με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και  γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

Θέμα της απεργιακής κινητοποίησης  είναι
η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, με την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ που επιδιώκεται με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ και η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η υπογραφή Σ.Σ.Ε.

         Για το θέμα της απεργιακής μας κινητοποίησης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.2224/94 σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ.Βικτωρίας 7) την Πέμπτη 27.02.2014  και ώρα 12.00’.

1 σχόλιο:

  1. πω πω τους διαλυσαμε λεμε!!!τι αγωνιστικοτητα ειναι αυτη?τυφλα να εχει ο αρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή