Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Σωματεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Να επανεξετάσει η ΠΟΣ την θέση της για κινητοποιήσεις

Δημοσιεύουμε το κοινό δελτίο τύπου των 2 Σωματείων (Πλειοψηφικό)- μήνυμα προς την ΠΟΣ και τους συναδέλφους στην τεχνική βάση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας ,εκπροσωπώντας πάνω από 650 σιδηροδρομικούς και  όντας από τα πλέον ενεργά Πρωτοβάθμια Σωματεία, καλούν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, να επανεξετάσει
την  πλειοψηφική της απόφαση για τις επερχόμενες  κινητοποιήσεις, καθώς, μετά την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε διάλογο για τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους στην τεχνική βάση ,θεωρούμε ότι ξεκινά ο διάλογος για να  εκλείψουν οι ουσιαστικοί λόγοι για αυτές .
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας διετούς ΣΣΕ, συζητώντας την πρόταση που κατέθεσε η Διοίκηση της, γεγονός που αποτελεί απτή απόδειξη για την διατήρηση του συλλογικού δικαίου στην εταιρεία.
Παράλληλα σε εξέλιξη και σε θετικό κλίμα βρίσκεται η διαπραγμάτευση για την νέα ΣΣΕ στον ΟΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υφίσταται σήμερα Κανονισμός  Εργασίας , με αντεργατικά σημεία του να έχουν ήδη ανατραπεί μέσω των δράσεων των συνδικάτων , ενώ τα ασφαλιστικά, εργασιακά κ συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται μέσω της σύμβασης των ΥΓΟΣ που υπογράφηκε το Δεκέμβρη του 2015 κ έχει διάρκεια μέχρι το 2020-2025 (εφόσον ανανεωθεί), διασφάλιση που θα πρέπει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών  να αποδεχτεί και για τους συνάδελφους που θα ενταχθούν σε αυτήν μετά την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ, επεκτείνοντας το άρθρο στην ισχύουσα Σύμβαση. Τα Σωματεία μας ήδη έχουν καταθέσει την πρόταση αυτή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σιδηρόδρομο και τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς το ζητούμενο πέραν της ενότητας τους, είναι η συνεχής προσπάθεια -αγώνας για να βρει ο σιδηρόδρομος την θέση που του αξίζει και αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, μετά από δεκαετίες προβλημάτων. 
Οι ιδιωτικοποιήσεις στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, κρίνονται πολιτικά, με την ευθύνη να βαραίνει όλες τις Κυβερνήσεις που υπηρέτησαν αυτές τις νεοφιλελεύθερες  -μνημονιακές πολιτικές επιλογές , πολιτικές που πρέπει η Ελληνική κοινωνία μαζί με τα εργατικά κινήματα όλων των χωρών , να αγωνιστεί για να ανατρέψει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων στην τεχνική βάση, αφού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μας,σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των μετόχων της ΕΕΣΣΤΥ , έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων τους , μακριά και έξω από συνδικαλιστικά -μικροπολιτικά και παραταξιακά παιχνίδια, που έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας στην απαξίωση.
                                                      Για τα ΔΣ 
            Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ.Γραμματέας 
Ζαβογιάννης Βασίλης                              Παπαδόπουλος Σωτήρης
Γενιδούνιας Κώστας                                      Τουρλής Βασίλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου