Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε η αποστολή των πιστοποιήσεων των εκπαιδευτών μηχανοδηγών


Ξεκίνησε χτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ή μέσο όποιου άλλου τρόπου επικοινωνίας είχε επιλεγεί απο τους υποψήφιους εκπαιδευτές) η αποστολή των πιστοποιήσεων απο την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των
προβλεπόμενων διατάξεων του Νόμου 3911 που αφορά την εκπαίδευση και πιστοποίηση των νέων μηχανοδηγών βάση της κείμενης Ευρωπαικής Νομοθεσίας.

Η ΡΑΣ έτρεξε την διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς, απαντώντας σε όλα τα αιτήματα των συναδέλφων που είχαν υποβάλει αιτήσεις,ενώ πλέον η χώρα κατέχει μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών (εν ενεργεία μηχανοδηγών).
Όπως ήταν αναμενόμενο η πλειοψηφία των πιστοποιήσεων για τους μηχανοδηγούς αφορά το σκέλος της πρακτικής  - στατικής εκπαίδευσης (τροχαίο υλικό) και της εκπαίδευσης σε πορεία καθώς για το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης  υπήρχε απαίτηση για πτυχίο μηχανικού ή μαθηματικού  κτλπ
Οι εκπαιδευτές των νέων μηχανοδηγών στην συνέχεια θα επιλεγούν απο τον ΟΣΕ που έχει την ευθύνη του εκπαιδευτικού κέντρου, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Προφανώς για τους μηχανοδηγούς που θα εκπαιδεύσει η εταιρεία).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου