Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για ΣΣΕ ΕΕΣΣΤΥ

Tο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών διαφωνεί με την ΣΣΕ της ΕΕΣΣΤΥ.Διαβάζουμε την ανακοίνωση : 
Μονοετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της εργοδοσίας αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης, τόσο στο πλαίσιο της σκληρής λιτότητας όσο και στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων στο Σιδηρόδρομο υπέγραψε η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και ταυτόχρονα αναστέλλει και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει (δύο επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες την Τετάρτη 25 Ιούλη 2018 και την Πέμπτη 26 Ιούλη 2018).
Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Για μια φορά ακόμη ότι ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα κατακτούν οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από καλά οργανωμένους, κλιμακούμενους, ταξικούς αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων που τους πάει ένα βήμα μπροστά και όχι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού που τους οδηγεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Επισημαίνουμε ότι η ΣΣΕ δεν παρέχει ούτε ένα ευρώ αύξηση και δεν καλύπτει όλους τους εργαζόμενους (π.χ. μπλοκάκια, μαθητές κ.λπ.).
Οι εργαζόμενοι στην ΕΕΣΣΤΥ και συνολικά στο Σιδηρόδρομο δεν πρέπει να σταματήσουν την οργάνωση του αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους.
Μαζί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα πρέπει να συνεχίσουν την πάλη τους για:
  • Κατοχύρωση απέναντι στις απολύσεις.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5μερο, διεκδίκηση 7ωρου.
  • Κάλυψη από τη ΣΣΕ όλων των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας.
  • Κάλυψη των μαθητών από τη σύμβαση και παραμονή τους στο Σιδηρόδρομο μετά το τέλος της μαθητείας.
  • Μέτρα για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας των τρένων.
Αγώνας για Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό και να υπηρετεί τις ανάγκες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου