Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Παράρτημα Πελοποννήσου ΣΠΑΠ - ΟΣΕ και Κυβέρνηση συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ έπειτα από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις-υποσχέσεις κυβέρνησης και διοίκησης του ΟΣΕ συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική στον σιδηρόδρομο. Υλοποιώντας πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ μετρούν την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων ως κόστος και ενώ δεν έχουν χρήματα για προσλήψεις μόνιμου και τεχνικά καταρτισμένου προσωπικού, απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, παράλληλα γεμίζουν τις τσέπες κάθε λογής εργολάβων με χρήματα από τον Ελληνικό λαό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του Οργανισμού και τους πολιτικούς της προϊσταμένους στο Υπουργείο Υποδομών που παρά τις υποσχέσεις τους για ενίσχυση με προσωπικό στη συντήρηση της Γραμμής, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα παρότι λειτουργούμε με κάτω από το 1/3 του απαραίτητου προσωπικού βάσει του υπάρχοντος οργανογράμματος.

Δεν θέλουμε να ξαναγίνουμε με τις ανακοινώσεις μας μάντεις  για άλλα εγκλήματα, αλλά αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, διώχνοντας το προσωπικό με μετατάξεις και δραματικές μειώσεις στη χρηματοδότηση του ΟΣΕ, θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές .

Λέμε για πολλοστή φορά πως όσες εργολαβίες και να γίνουν αν δεν υπάρχουν σιδηροδρομικοί ο σιδηρόδρομος δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις σε όλες τις σιδηροδρομικές ειδικότητες. 

Ζητάμε έργα στην υποδομή που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των τρένων.

Ζητάμε σύγχρονο Σιδηρόδρομο που θα εξασφαλίζει φτηνή και ασφαλή μετακίνηση για όλο το Λαό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στις 10:30 το πρωί. 

Να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας  ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί. Να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για τις αδικοχαμένες ζωές των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας. 

Να παλέψουμε για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, με δικαιώματα και όχι με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Μονιμοποίηση τώρα όλου του προσωπικού που εργάζεται με συνθήκες ομηρίας.

Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Η 28 Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα πένθους αλλά μέρα αγώνα για τους εργαζόμενους όλης της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου