Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Οι πιθανές ερμηνείες απο τηλεφώνημα του Ματέο Σαλβίνι στον Χρήστο Σταϊκούρα για τα Τέμπη και τη Hellenic Train

Μετά την “επεισοδιακή” δεύτερη κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της HT στη Βουλή και τα όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, όχι μόνο για το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Capotorto, αλλά και για τον πρόεδρο της ΗΤ, την FS και τον ίδιο τον
Ιταλό υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία / παρέμβαση από την ιταλική πλευρά. 

-Ο Ιταλός υπουργός, επαναλαμβάνουμε εάν είναι ακριβής η μετάφραση, μιλά για “άδικη ζημιά που υπέστη η HT και η FS”, κάτι το οποίο σημαίνει ότι καλύπτει τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΤ στη Βουλή. 

-Ο Ιταλός υπουργός προαναγγέλλει την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, καθώς τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει το Μετρό του Μιλάνου (ΑΤΜ), σε συνεργασία με τη γαλλική Egis, μέσω της κοινοπραξίας THEMA.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι αναφέρει σε ανάρτησή του, την 1η Φεβρουαρίου, τα ακόλουθα:

«Εποικοδομητική συνομιλία σήμερα το πρωί με τον Έλληνα υπουργό Μεταφορών. Συζητήσαμε διμερή έργα και επαναλάβαμε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών.

Επανέλαβα τα συλλυπητήριά μου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2023 και εξέφρασα την ανησυχία μου για την άδικη ζημιά στην εικόνα που υπέστη η Hellenic Train και ο Όμιλος FS, ελπίζοντας στη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεπεραστεί η παρούσα φάση δυσκολίας.

Σκοπεύω να πάω σύντομα στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τεθεί σε λειτουργία το νέο αυτόματο μετρό από τον όμιλο ΑΤΜ».

www.metaforespress.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου