Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Επανεκκινεί η κρίσιμη συζήτηση / διαπραγμάτευση ελληνικού δημοσίου – Hellenic Train

 Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο έχει συνταράξει σύσσωμη την κοινή γνώμη. Ευχή όλων, η Ελλάδα να μην
ξαναζήσει παρόμοιο γεγονός και η Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους της τραγωδίας.

Αμιγώς στο επιχειρησιακό σκέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να επανεκκινήσει η κρίσιμη συζήτηση / διαπραγμάτευση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Hellenic Train.

Μεταξύ των δυο πλευρών (ελληνικό δημόσιο / ΟΣΕ / ΓΑΙΑΟΣΕ) και Hellenic Train, τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και σύνθετα, όπως:

Α. Τέλη χρήσης / υποδομής,

Β. Οφειλές μεταξύ των εταιρειών,

Γ. Συντήρηση τροχαίου υλικού,

Δ. Επενδυτικό πρόγραμμα Hellenic Train.

Η HT, στην οποία θα επέλθουν οργανωτικές αλλαγές (στην Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και καιρό, και ενημερώνεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που θα αναλάβει καθήκοντα το επόμενο διάστημα), τυγχάνει της υποστήριξης του ιταλικού κράτους, όπως φάνηκε από το τηλεφώνημα του Ματέο Σαλβίνι προς τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της HT, αλλά και του υπουργείου Μεταφορών, αποτελεί η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού προς τον σιδηρόδρομο.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου