Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι 77 υπογραφές των μηχανοδηγών είναι η δύναμη της ΠΕΠΕ και της ΠΟΣ για την ΣΣΕ

Αυτή είναι η άποψη μας , ενόψει της αυριανής κρίσιμης 2ης συνάντησης με τις Διοικήσεις του Ομίλου για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .
Οι 77 συνάδελφοι που υπέγραψαν για έκτακτη Γενική Συνέλευση ( και θα μπορούσαν να ήταν άνετα τριπλάσιοι ) αποτελούν και το δυνατό χαρτί των συνδικαλιστών στην διαπραγμάτευση , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις Διοικήσεις  ότι σε κάθε άλλη περίπτωση οι αντιδράσεις του προσωπικού της έλξης , θα είναι τουλάχιστο
δυναμικές αφού οι συνελεύσεις ξεκινούν στις 23 Μαρτίου με πρώτο θέμα την Συλλογική Σύμβαση και το κλίμα είναι ήδη ηλεκτρισμένo.


Επειδή γνωρίζουμε καλά (πολύ καλά ) ότι οι Διοικούντες έχουν λάβει το μήνυμα και ανησυχούν τα μέγιστα για τις εξελίξεις στον κλάδο και τις αντιδράσεις των μηχανοδηγών  , εμείς τους θυμίζουμε ΣΉΜΕΡΑ την υποχρέωση τους απέναντι στους σιδηροδρομικούς για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας .

Και είναι υποχρέωση των Διοικούντων η υπογραφή ΣΣΕ , γιατί οι σιδηροδρομικοί έχουν περάσει πολλά τα τελευταία 4 χρόνια .

Μάλιστα σε όλα  αυτά έρχεται να προστεθεί και η πληροφόρηση που διαρρέει απο πολλές πλευρές , ότι δηλαδή το Υπουργείο Μεταφορών  καίγεται να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα σε ΟΣΕ και ΣΤΑ.ΣΥ ενόψει και Ευρωεκλογών αφού οι υπογραφές αυτές θα μπορούσαν να είναι και τα δυνατά χαρτιά της Κυβέρνησης για το κλίμα που αλλάζει ....


2 σχόλια:

  1. Επρεπε να κυκλοφορησει πιο πολυ η λιστα,για να υπογραψουμε και εμεις οι υπολοιποι,τα λογια τα παιρνει ο αερας,τα χαρτια και οι υπογραφες μενουν,αυτο εχει δειξει η ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H επόμενη κατάσταση που πρέπει να κυκλοφορήσει και να υπογράψουμε να είναι αυτή με πρόταση μομφής κατά της τροϊκανοκυβερνητικής διοίκησης του σωματείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή