Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Καταψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης της ΠΕΠΕ στο ΜΑΙ

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνέλευση στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ , στην οποία το παρών έδωσαν 40 μηχανοδηγοί.
Καταψηφίστηκε σε δεύτερο μηχανοστάσιο ο απολογισμός δράσης της ΠΕΠΕ , με ψήφους 

18 κατά και 10 υπέρ .

Ασφαλώς πρόκειται για ένα μήνυμα απο τους μηχανοδηγούς του Κεντρικού μηχανοστασίου  προς την ΠΕΠΕ  .
Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία παρά την επιμονή και μηχανοδηγών η πρόταση των 3 παρατάξεων στην έκτακτη γενική συνέλευση και έτσι η απόφαση ήταν και πάλι ομόφωνη στο θέμα " υπογραφή ΣΣΕ - Επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό "
Στον οικονομικό απολογισμό , 15 ψήφισαν υπέρ , 11 παρών και 1 κατά .


1 σχόλιο:

  1. Mετά απο 6 μέρες συνελεύσεων , θέλω να ευχαριστήσω όσους μηχανοδηγούς μας άκουσαν , όσους καταψήφισαν και υπερψήφισαν τον απολογισμό δράσης και να ζητήσω συγνώμη απο τους συναδέλφους στην Αλεξανδρούπολη και στο ΜΘ που αποχωρήσαμε απο τις τακτικές συνελεύσεις , λόγω της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του Προεδρείου της ΠΕΠΕ. Οι προτάσεις μας ακούστηκαν δυνατά , ενώ η καταψήφιση του απολογισμού δράσης σε 2 μηχανοστάσια για πρώτη φορά στα χρονικά της ΠΕΠΕ , στέλνει το πεντακάθαρο μήνυμα για αλλαγή ρότας στην πράξη. Η Εξέλιξη θα συνεχίσει με προτάσεις και δράσεις να προσπαθεί για το συμφέρον του μηχανοδηγού , για την αξιοπρέπεια του , για τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και για την ανάδειξη του σιδηροδρόμου που τόσο έχει αδικήσει η Ελληνική κοινωνία.
    Και η ηγεσία της ΠΕΠΕ οφείλει να συνθέτει και πάλι τις απόψεις που ακούγονται στο ΔΣ και να σταματήσει την αλαζονική και ηγεμονική συμπεριφορά της , γιατί οι καιροί απαιτούν ενότητα στην πράξη.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή