Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Χαλαρώστε συνάδελφοι !!(απο τον Γενιδούνια Κώστα*)

*Προς όλους τους ενδιαφερόμενους απο τον Γενιδούνια Κώστα 
Επειδή πάλι απο χτες ξεκίνησαν οι παπαγάλοι διευκρινίζω >
Ο Νόμος 3846 που προβλέπει το 30% , εξαιρεί ρητά τους εργαζόμενους σε επισιτιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες. Ας διαβάσουν το άρθρο 8 του Νόμου ξανά όσοι αναπαράγουν μην πω τι..... Ας διαβάσουν κ το άρθρο 27 και 29 του κανονισμού Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δουν τι ισχύει.
Το 30% δεν είναι απαραίτητο να μπεί σε Συλλογική Σύμβαση , είναι
προσαύξηση. 

Προσαύξηση για παράδειγμα έχει και η εργασία την Κυριακή που πληρώνεται με 75% και φυσικά δεν αναφέρεται σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , είναι ΝΟΜΟΣ !
Προσαύξηση έχει και η νύχτα και η υπερωρία και η αποζημίωση εκτός έδρας.....Αυτά δεν μπαίνουν σε ΣΣΕ είναι ΝΟΜΟΣ .


Εκτός αν θέλουμε να αλλάξουμε την τιμή που τα πληρώνει ο εργοδότης προς τα πάνω.
Για παράδειγμα στην ΣΣΕ θα μπορούσε να μπει να πληρώνονται με προσαύξηση οι αργίες που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια (Καθαρά Δευτέρα κτλπ).

Και σε αυτό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφήρμοσε τον ΝΟΜΟ. Επιλεκτικά πάλι. Όπου κόβει εφαρμόζει όπου είναι να δώσει ,η Εταιρεία κάνει ότι δεν ξέρει!

Αυτά γιατί ακούσαμε ότι θα έμπαινε στην ΣΣΕ κ λέει το κάψαμε εμείς.


Βεβαίως καλώς η ΠΟΣ το βάζει στο διεκδικητικό πλαίσιο γιατί  ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ΕΕΣΣΤΥ και ο ΟΣΕ παρανομούν  όταν δεν καταβάλουν το 30%.

Τέλος , θα συνιστούσα σε όλους να χαλαρώσουν. Δεν είναι δικηγόροι , ούτε εγώ είμαι και για αυτό απο πέρυσι το καλοκαίρι με δικά μου έξοδα , συμβουλεύομαι εργατολόγο και ξέρω πολύ καλά τι κάνω.

Ας αναρωτηθούν πρώτα γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει απαντήσει εδώ και 7 μήνες και μετά ας γράψουν και ας πούν ότι θέλουν αντί να τρέχουν να κάνουν τον...δικηγόρο της Υπηρεσίας.

Και ας αναρωτηθούν οι μηχανοδηγοί και μέλη της ΠΕΠΕ ,  γιατί για 7 μήνες δεν έκανε τίποτα το Σωματείο.Και μόλις κάναμε εμείς , πέσανε πάλι να μας φάνε!

Γιατί εγώ λέω ότι αν δεν πηγαίναμε στο ΣΕΠΕ , δεν θα απαντούσε ποτέ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα απο εκεί , θα πάρουμε δλδ μια καλή πρώτη απάντηση. 
Μετά θα ενημερώσουμε για το τι και πως.

Τα υπόλοιπα στις συνελεύσεις και πάντα πρόσωπο με πρόσωπο.

Πάντως ούτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν επέδειξε τόσο ζήλο για να μην πληρωθεί το 30% όσο οι παπαγάλοι απο χτες !

Θυμίζω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας κ ότι η προσωπική εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος , ιδιαίτερα για όσους έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

1 σχόλιο:

  1. Mήπως, λέω μήπως εγώ με το φτωχό μου το μυαλό τσεπώνουν τίποτα μερικοί από τους συνδικαλιστές και έχουν τέτοια εμμονή μη θίξουμε την εταιρεία;Ή επιμένουν να παριστάνουν ακόμα τη μικρή τροϊκανή κυβέρνηση;ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή