Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ξεφτίλισε τον θεσμό των γενικών συνελεύσεων η ηγεσία της ΠΕΠΕ

Απίστευτες καταστάσεις βίωσαν οι μηχανοδηγοί που ήταν παρόντες στην Αλεξανδρούπολη καθώς ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΕΠΕ αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση των 3 παρατάξεων (Εξέλιξη, Δύναμη Έλξης, Συνεργασία) για το θέμα της ΣΣΕ και του επιδόματος ευθύνης. 
Πρόταση η οποία έλεγε
ότι αν μέχρι της 11 Απριλίου δεν έχει υπογραφεί ΣΣΕ η οποία θα περιλαμβάνει το επίδομα ευθύνης για τον μηχ/γο, τότε η ΠΕΠΕ να προσφύγει στο ΣΕΠΕ ζητώντας να καταρτιστούν προγράμματα εργασίας λαμβάνοντας υπόψιν το υπάρχον προσωπικό, να σταματήσουν να εργάζονται οι μηχ/γοι σε ρεπό και να αναδειχτεί αρχικά το θέμα της διάσπασης στα εμπορικά. 
Ερμηνεύοντας το καταστατικό (άρθρο 17) κατά το δοκούν, πρόεδρος και γραμματέας ξεφτίλισαν τον θεσμό της συνέλευσης και δεν επέτρεψαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση ! 
Μετά από αυτή τη εξέλιξη και σε κλίμα μεγάλης έντασης οι 3 παρατάξεις αποχώρησαν από το δεύτερο κομμάτι της συνέλευσης.

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΡΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ετσι , συμφωνω με τον ανωνυμο που εκανε το παραπανο σχολιο.Αμα δεν ισχυει κατι τετοιο , ας το αποδειξει το προεδρειο της Π.Ε.Π.Ε. (προεδρος και γραμματεας ) οτι δεν ειναι αληθειες αυτα που τους καταλογιζουν.Οσος καιρος και αν περασει , θα σκασει το κανονι απο καποιον αδικημενο και κυνηγημενο , και θα βγουν πολλα απλυτα στην φορα.Αυτα εχει δειξει η ιστορια του συχρονου σισηροδρομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή