Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

2 δικαστικές αποφάσεις για την έλξη, νέες φωτογραφίες για τα διπλώματα βοηθών - μηχανοδηγών


Όπως πάντα το στέκι ενημερώνει τους μηχανοδηγούς για τις 2 δικαστικές αποφάσεις που προχωράνε προς πληρωμή (μάλλον μετά τον Μάιο). Πρόκειται για τις αγωγές που είχαν γίνει για την προσαύξηση του 75% στα χιλιόμετρα και τις δευτερεύουσες, 25 χρόνια πρινΗ μια απόφαση αφορά
86 δικαιούχους και το διάστημα 01/01/1991 έως 30/06/1993 και η δεύτερη αφορά 93 δικαιούχους και το διάστημα από 01/01/1994 - 01/12/1995.
Οι καταστάσεις βρίσκονται προς υπογραφή στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ και θα ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ μόλις αυτές υπογραφούν.

Επαναλαμβάνουμε φυσικά ότι το παιχνίδι με δικαστικές αποφάσεις παρελθόντων ετών απο συνδικαλιστές είναι τουλάχιστο μικροπρεπές και δείχνει την αγωνία τους για να δείξουν έργο εν όψει των επικείμενων εκλογών.
Οι αγωγές ασκήθηκαν πριν απο 20 και πλέον χρόνια. Κανονικά το Σωματείο θα έπρεπε να είχε αναρτήσει τους πίνακες με τους δικαιούχους σε όλα τα μηχανοστάσια απο την ημέρα έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης.Όπως όμως μάθαμε ορισμένοι επιλέγουν να καλούν ατομικά τους μηχανοδηγούς λες και αυτοί κέρδισαν την υπόθεση!
Το στέκι της έλξης ενημερώνει τους 13 συναδέλφους μηχανοδηγούς που πιστοποιήθηκαν το 2013 και τους 22 βοηθούς που ανέλαβαν καθήκοντα πέρυσι τον Ιούνιο , ότι η Υπηρεσία θα τους ζητήσει νέες φωτογραφίες για την εκτύπωση των νέων διπλωμάτων μηχανοδήγησης.
Παρακολουθούμε την διαδικασία και έχουμε συνεχή ενημέρωση απο συνδικαλιστή μας που ασχολείται με την υπόθεση, που είχε κολλήσει για χρόνια!

Το στέκι της έλξης - Tο blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου