Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τη λύση θα τη δώσει ο λαός

Το θέμα είναι και ποια θα είναι η στάση της σημερινής Κυβέρνησης...
Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο εκλογών, αλλά ανοιχτός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star.
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές δεν τον εξουσιοδοτεί να υπογράψει το mail Χαρδούβελη,

και αν βρεθεί αντιμέτωπος με μία συμφωνία που θα παραβιάζει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση, η μόνη διέξοδος
θα είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών. Πάντως, εξέφρασε την άποψη πως δε θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα, εκτιμώντας πως θα υπάρξει συμφωνία, όμως εξήγησε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός.


Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υποστήριξε πως η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ήταν μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, όμως από τότε δεν έχει καταγραφεί πρόοδος, επειδή οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να πάρουν πίσω πολλά μέρη της συμφωνίας, απαιτώντας υφεσιακά μέτρα όπως αύξηση του ΦΠΑ, ομαδικές απολύσεις και μειώσεις συντάξεων. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης το ότι έλαβε προφορική, και όχι γραπτή, δέσμευση για αλλαγή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά στο πλαφόν στην έκδοση εντόκων γραμματίων.

Όπως σημείωσε, διαφορές με τους εταίρους υπάρχουν στα εργασιακά θέματα, όπως στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού, του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ υπάρχει η ιδέα να υπάρξει φόρος ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, σε συνεργασία με ισχυρά κέντρα στο εξωτερικό, έστησε «παγίδα αριστερής παρένθεσης» στην κυβέρνησή του, και σχολίασε πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα ορισμένοι που επενδύουν το σενάριο αυτό, αγνοώντας τις περιπέτειες στις οποίες θα έμπαινε η χώρα σε μία τέτοια περίπτωση. 

Σχολίασε μάλιστα για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ότι υπήρχαν υπουργοί που περίμεναν επί οκτώ ώρες για να τους εξετάσουν οι υπάλληλοι της τρόικας.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε απόλυτα τον Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι «σημαντικό asset για την κυβέρνηση και την Ελλάδα», τονίζοντας πως έχει «αγαστή» συνεργασία μαζί του και διευκρινίζοντας πως οι αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας είχαν δρομολογηθεί πριν από το Eurogroup της Ρίγας. Όσο για τις επιθέσεις κατά του Γ. Βαρουφάκη, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, από το εξωτερικό, έκανε λόγο για «μονταζιέρα» που διαρρέει συνεχώς ψευδείς πληροφορίες.

Για την παραφιλολογία περί «φλερτ» με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε πως του είχε προτείνει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει να τον δει ενάμισι χρόνο.

Σχετικά με τις εσωκομματικές αντιρρήσεις που εγείρονται ανά διαστήματα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «η πολυσυλλεκτικότητα είναι πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ζήτημα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ξεκαθάρισε ότι ο σχετικός νόμος δεν είναι «φωτογραφικός» και δεν αφορά μόνο τον Ξηρό, αλλά αφορά και τον Ξηρό, ενώ αρνήθηκε πως εξαιτίας του νόμου αυτού έχουν χαλάσει οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως «αν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ», ενώ αντίθετα «αν δεν το καταφέρουμε αυτό, και θέλω να είμαι ειλικρινής δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα μπορέσουμε». Ακολούθως τόνισε: «Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνεπώς και του αφορολόγητου, έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που θα έχουμε να μπορέσουμε ανταποκριθούμε στους στόχους μας. Αλλιώς θα πάει για το 2016».

1 σχόλιο:

  1. Οι Ευρωπαίοι θέλουν κυβερνήσεις υποτακτικές, να εξυπητερούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων-τραπεζιτών που σκοπό έχουν την φτωχοποίηση των λαών. Ηδη στην Ισπανία οι άστεγοι αυξάνονται και τα υπόγεια τούνελ-διαβάσεις είναι γεμάτα με άστεγους-πεινασμένους.

    Η Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψουν στις παράλογες-απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών. Το χρέος είναι δυσθεώρητο και αδύνατον να πληρωθεί. Μια κυβέρνηση που είναι ταγμένη να υπηρετεί τον λαό που την εξέλεξε πρέπει πρώτα να φροντίσει για τις ανάγκες του λαού της και μετά για τις πληρωμές στους τοκογλύφους.

    Κάθε άλλη τακτική είναι αντεθνική και σίγουρα θα φέρει ή ανατροπές ή αναταραχές. Ο ελληνικός λαός σίγουρα θα αντισταθεί όπως έκανε πολλές φορές στην Ιστορία.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή