Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η απάντηση μας στην ΑΣΚΕ

Ας απαντήσουμε λοιπόν στην ΑΣΚΕ, παλιά και νέα. Γιατί είναι φανερό πως ο συντάκτης της ανακοίνωσης ανήκει στην παλιά γενιά στελεχών που έχει αποστρατευθεί - συνταξιοδοτηθεί. Και αυτό δεν το λέμε εμείς το διαπιστώνουν όσοι παρακολούθησαν τις συνελεύσεις μέχρι σήμερα.
Το στέκι της έλξης καταδίκασε ρητά
την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ανάρτηση του για τα ταμειακά διαθέσιμα. Κάτι το οποίο δεν "είδε" προφανώς η ΑΣΚΕ.

Και έτσι να ήταν όμως ,δεν μπορεί η ΑΣΚΕ να μην είδε την δημοκρατική εκτροπή που επιχείρησαν πέρυσι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στις συνελεύσεις του Σωματείου , όταν και δεν άφησαν να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση 3 παρατάξεων. Η ΑΣΚΕ ποτέ δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα , ενώ παρότι προκλήθηκε ο εκπρόσωπος της νέας ΑΣΚΕ στις μέχρι σήμερα συνελεύσεις να πάρει θέση, απέφυγε να απαντήσει .Γιατί άραγε ; Ας αφήσουμε τους μηχανοδηγούς να κρίνουν.

Το στέκι της έλξης έχει αναγάγει σε κυρίαρχο ζήτημα και πριν και μετά τις  εκλογές της 25ης Γενάρη, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων,ιδιαίτερα όσων δικαιωμάτων χάθηκαν στην λαίλαπα των μνημονίων.Αυτό το βλέπει και ο πλέον κακοπροαίρετος αναγνώστης μας.
Δεν το έχει δει η παλιά και η Νέα ΑΣΚΕ. Ας κρίνουν οι μηχανοδηγοί το γιατί.

Όσον αφορά τα voucher και την θέση του ΔΙ-ΣΙ, θυμίζουμε την θέση που είχε το blog μας για τα μπλοκάκια στην έλξη.Μας είναι αδιάφορες προσωπικές απόψεις που εκφράζονται καθημερινά σε πολλούς χώρους.(σαν αυτές που υποστηρίζουν ΄μέλη του ΠΑΜΕ , ζητώντας να καταργηθεί το επικίνδυνο σε κατηγορίες εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
Η ΑΣΚΕ το ξέχασε και αυτό. Ας κρίνουν οι μηχανοδηγοί το γιατί.

Αλήθεια ο συντάκτης της ανακοίνωσης της παλιάς και Νέας ΑΣΚΕ ποιο blog διαβάζει; Προφανώς ΟΧΙ το στέκι. Γιατί αν διάβαζε εμάς, θα είχε δεί τις αναφορές μας στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής και όχι προσώπων. 
Η ΑΣΚΕ δεν τις είδε όμως. Ας κρίνουν οι μηχανοδηγοί το γιατί.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό αλητεία.
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ προσπάθεια της Νέας ΑΣΚΕ να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο στα όσα συνέβησαν στο Λειανοκλάδι.Η αναφορά για  πλάκωμα μηχανοδηγού απο εκπρόσωπο της +ΣυνΕξέλιξης εμπίπτει στα όρια του ποινικού δικαίου γιατί εκτός απο ψευδής είναι και συκοφαντική. Δεν ήταν ΚΑΝ εκεί ο εκπρόσωπος της να δει τι συνέβη και παρόλα αυτά πέρνει σαφή θέση, γιατί άραγε.
Δείχνει έτσι ότι μοναδικός σκοπός του είναι η στοχοποίηση συναδέλφων .
Η χυδαία αναφορά για σεξιστική επίθεση μηχανοδηγού σε θερμαστίνα στην Δράμα επίσης αποδεικνύει το ήθος  της Νέας ΑΣΚΕ. Όλοι ήταν εκεί και είδαν τι συνέβη. Μονάχα ο εκπρόσωπος της είδε και ανέφερε σεξιστική επίθεση.Μάλιστα παρότι πρωτάρης σε συνέλευση στην Δράμα, κατάλαβε πως ο μηχανοδηγός που μίλησε ήταν μέλος της +ΣυνΕξέλιξης! 
Ωστόσο δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον δικό του άνθρωπο στο περιβάλλον (δεν του τον επέδειξαν φαίνεται οι φίλοι του στην ΔΑΚΕ-εκλογές έχουμε χαζοί είναι) που...μπερδεμένος απο τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις της Νέας ΑΣΚΕ , ψήφισε ΘΕΤΙΚΑ (και καλά έκανε ο άνθρωπος) στον απολογισμό δράσης των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Η αλητεία συνεχίστηκε και στην Λάρισα. Εγκλωβισμένος στο γνωστό παρελθόν του στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ, ο εκπρόσωπος της Νέας ΆΣΚΕ ωρυόμενος αποχώρησε απο την συνέλευση εκτοξεύοντας χυδαίους χαρακτηρισμούς επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα που του απηύθυνε συνάδελφος του. Προφανώς οι μονόλογοι εξυπηρετούν,αλλά στις συνελεύσεις υπάρχουν διάλογοι όπου αποκαλύπτονται και οι αλήθειες.Καλό είναι να τους αντέχουμε.Και εκεί υπάρχει βίντεο και οπτικό υλικό. Συνέχισε δε να βρίζει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες συναδέλφου να τον συνεφέρει.

Το στέκι της έλξης λοιπόν δεν απολογείται σε καμία Νέα ή Παλιά ΑΣΚΕ.
Αντιλαμβάνεται πλήρως την προσπάθεια που γίνεται απο την  παλιά φρουρά που σήμερα είναι στην σύνταξη, για επίκληση στο συναίσθημα των μηχανοδηγών ενόψει εκλογών. (θυμηθείτε την πορεία μας κτλπ).
Ωστόσο , αυτό δεν αρκεί για να καλύψει την ένδεια επιχειρημάτων που όλοι ζήσαμε στις συνελεύσεις.

Είναι γνωστό ότι  η κομματική γραμμή του ΚΚΕ επιβάλει την παρουσία ψηφοδελτίου σε όλα τα Σωματεία.
Αναφαίρετο και δημοκρατικό  δικαίωμα. Δικό μας δικαίωμα, η κριτική στις απόψεις της Νέας ΑΣΚΕ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ουδέποτε η ΑΣΚΕ συνεδρίασε για να επιβεβαιώσει την κάθοδο της στις εκλογές της ΠΕΠΕ , καθώς υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις όχι μόνο για το πρόσωπο του σημερινού νέου εκπροσώπου - γνωστού για τις πρακτικές , το ήθος και το παρελθόν του  σε ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚ - όσο και για την ίδια την σκοπιμότητα της καθόδου, αφού πολλοί ήταν αυτοί που επιθυμούσαν κοινή κάθοδο με την +ΣυνΕξέλιξη καθώς  όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα για αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων στο Σωματείο.

Όλοι εκτός απο την Νέα ΑΣΚΕ και μερικά  στελέχη της παλιάς φρουράς που φαντασιώνονται στην αλλαγή αυτή τον νέο Κυβερνητικό Συνδικαλισμό ! 
Ακόμα διαφωτιστικότερο είναι αυτό που συνέβη στην συνεδρίαση του ΣτΑ στα Καλάβρυτα πριν 5 μήνες , όταν ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ στο ΣτΑ ψήφισε  ΚΑΙ το πρόγραμμα δράσης που κατέβασαν οι 3 τότε παρατάξεις, απορώντας για την στάση του εκπροσώπου  στο ΔΣ.
Με λίγα λόγια....
Η φλόγα  καλό είναι να διατηρείται , αλλά δυστυχώς όταν δεν υπάρχει καύσιμο (επιχειρήματα), και ξύλα (πολιτική άποψη) παρά μόνο προσωπικά απωθημένα δεκαετίας, αυτή θα σβήσει πολύ σύντομα. Αρκεί για αυτό,η παρουσία σε 5 συνελεύσεις και οι τοποθετήσεις που δείχνουν προσωπική εμπάθεια και μόνο.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου