Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση - Καταγγελία Γιώργου Σαββίδη, μηχανοδηγού ΜΘ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση και καταγγελία του συναδέλφου μηχανοδηγού Γιώργου Σαββίδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΝΠΣΕΥ Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν ο συνάδελφος εκθέτει σειρά παρατυπιών στην λειτουργία του Ταμείου. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρει :  Συνάδελφοι, ως μέλος του Δ.Σ  Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ. οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις 30/3/2015 πραγματοποιήθηκε
Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί η ημερομηνία για Γενική Συνέλευση των μελών το ταχύτερο δυνατό διότι οι εκλογές παρήλθαν και έπρεπε να διεξαχθούν στις 14/3/2015. Έκπληκτος, μου δόθηκε ένα έγγραφο να υπογράψω προτού αποφασιστεί η ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης ως εγγυητής για τα κατατεθειμένα χρήματα του Ταμείου για αποδέσμευση λόγω υπέρβασης τριετίας.
Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι, δεν μπορώ να εγγυηθώ σε ένα Ταμείο  με αμαρτωλό παρελθόν, το οποίο έπαψε να εγγυάται το καταστατικό του για ανάληψη χρημάτων από τον πρόεδρο-ταμεία  με την αναγκαστική υπογραφή από μεριάς μου για ένα Δ.Σ που έπαψε να διοικείται βάση του νόμου άρθρου 13 παρ. 3 μετά το πέρας της ημερομηνίας 14/3/2015. 
Η ψηφοφορία για Γενική Συνέλευση που ενώ συμφωνήθηκε να γίνει το συντομότερο δυνατό, υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου με πέντε ψήφους υπέρ για 20/4/2015 ενώ η δική μου για 6/4/2015.
Συνοψίζοντας, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλα για τα τηρηθεί η ημερομηνία των εκλογών αυτό δεν υπέστη εφικτό λόγω της μειοψηφίας μου. Κατά την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε όλα τα παραπάνω και είμαι διαθετημενος να απαντήσω στις δικές σας ερωτήσεις.

Και η καταγγελία που μας έστειλε ο συνάδελφος Γιώργος Σαββίδης

Σύμφωνα με το καταστατικό που διέπει την οργάνωση του Ταμείου Αλληλεγγύης και Νομικής Προστασίας Σιδηροδρομικών Εξωτερικής Υπηρεσίας (Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ.) και διασφαλίζει την νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ. η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται αυστηρά στο χρονικό διάστημα των τριών (3) ετών. Παρότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει παρέλθει, εφόσον ο διορισμός του Δ.Σ. έγινε 14/3/2012 και νέα εκλογή θα έπρεπε να έχει γίνει στις 14/3/2015, υπήρξε παράβαση του άρθρου 13 παρ. 3 καν εν γένει του καταστατικού.

Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε συναίνεση μου, η οποία αφορά και δεσμεύει το Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ  δεν μπορεί να δοθεί και αυτό μονάχα διότι σέβομαι και τηρώ το καταστατικό και δεν νομιμοποιούμαι πλέον με την συμμετοχή μου σε ένα Δ.Σ, του οποίου η θητεία έχει λήξει.


                                                                 Μέλος Δ.Σ. έως 14/3/2015. 

                                                                              Σαββίδης Γεωργιος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου