Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία - Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων έξω από το Μπάρι - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Απουλία, είναι 20 νεκροί και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο απολογισμός αυτός, όμως, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη οριστικός», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση Rai.


Πρόκειται για μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ιταλίας, λίγο έξω από το Μπάρι, όταν τα δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, από άγνωστη για την ώρα αιτία.


Η αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπάρι, μεταξύ των αγροτικών πόλεων Andria και Corato. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι επέβαιναν στα δύο τρένα. Τα πρώτα βαγόνια τους μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα, όπου έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες. Οι ιταλικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.


Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.




Άμεσα στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν άμεσα εκατοντάδες πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα. Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη. Οι εικόνες προκαλούν σοκ.




Υπάρχουν πολλοί νεκροί", δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Andria Riccardo Zingaro. "Η σύγκρουση ήταν μετωπική, με κάποια από τα βαγόνια να είναι τελείως διαλυμένα. Οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια", προσέθεσε στη La Repubblica. Δεν είναι ακόμη γνωστό τι ακριβώς συνέβη και προκλήθηκε η μετωπική σύγκρουση των δυο τρένων.


Υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα βαγόνια του τρένου, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν. Ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με το Il Messagero, απεγκλωβίστηκε και έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο. 























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου