Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ απόφαση του ΣΕΠΕ, δικαιώνει τους μηχανοδηγούς!


Η απόφαση αποτελεί πιλότο για όλους τους σιδηροδρομικούς καθώς το ΣΕΠΕ  συνιστά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ -για την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης-   να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να 

χορηγεί τις αναπαύσεις στο προσωπικό σε εβδομαδιαία βάση καθώς οι σιδηροδρομικοί ως επάγγελμα εξαιρούνται άλλων διατάξεων -λόγω της φύσης του επαγγέλματος  μας -που αφορούν την χορήγηση των ρεπό!
Τυχόν άλλη συμφωνία μπορεί να επέλθει ΜΟΝΟ με την σύμφωνη γνώμη των μηχανοδηγών (ή του κάθε εργαζόμενου) ή με την υπογραφή Συλλογικής σύμβασης ή συμφωνίας ME TO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ για το θέμα!
Καταρίπτονται λοιπόν όλοι οι μύθοι για τις 10 μέρες συνεχόμενης εργασίας, ενώ και τα άρθρα του Κανονισμού Εργασίας τυγχάνουν υποχρεωτικής εφαρμογής  ΜΟΝΟ κατόπιν συμφωνίας.
Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η τριμερής συζήτηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα και το Σωματείο μας έχει πλέον στην φαρέτρα άλλο ένα όπλο!
Υπενθυμίζουμε ότι στην συζήτηση στο ΣΕΠΕ παρεβρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας συνάδελφος Γενιδούνιας, ο οποίος στήριξε έμπρακτα και με επιχειρήματα την περίπτωση συναδέλφου δίνοντας καθολική διάσταση στο θέμα.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την +ΣυνΕξέλιξη που εξ αρχής τόνιζε ότι η χορήγηση των αναπαύσεων είναι υποχρεωτική, σε αντίθεση με όσους διάβαζαν τον Κανονισμό Εργασίας και προσπαθούσαν να βγάλουν ερμηνείες επί των σκέψεων τους!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Και φυσικα ενα μπράβο στον συναδελφο που επραξε το αυτονόητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ενα μεγαλο μπραβο στον επικεφαλή της ΑΣΚΕ που υποστηριξε την προσφυγη............... τι εννοεις ηταν αφαντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή