Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κανείς δεν ξεχνά,τίποτα δεν ξεχνιέται...

3 μήνες συμπληρώνονται σήμερα απο το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο,όπου 2 συνάδελφοι μας και 1 συμπολίτης μας έχασαν την ζωή τους,πληρώνοντας τις τεράστιες ελλείψεις στα συστήματα ασφάλειας στην υποδομή,παρά το ότι έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια για αυτά δεκαετίες τώρα. Η εύκολη λογική του 
αποκλειστικά "ανθρώπινου λάθους" όσο  και αν προσπάθησε να σερβιριστεί απο κάποιους,δεν πέρασε αυτήν την φορά αφού οι μηχανοδηγοί φρόντισαν να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σήμερα 3 μήνες μετά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στο Άδενδρο, ενώ η επιτροπή που συστήθηκε απο το Υπουργείο Μεταφορών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας,αναμένεται να συνεδριάσει στα τέλη του μήνα.
Το Σωματείο μας αναμένεται να αναλάβει ξανά πρωτοβουλία ζητώντας απο τους υπευθύνους να εξηγήσουν ποια μέτρα έχουν ληφθεί,σύμφωνα και με τις τότε εξαγγελίες.
Όσοι νομίζουν ότι οι μηχανοδηγοί ξέχασαν το συμβάν ή ότι αυτό θα περάσει στην λήθη της ιστορίας είναι βαθιά γελασμένοι.Το χρωστάμε στους συναδέλφους και στον συμπολίτη μας που χάθηκαν άδικα και πρόωρα, το χρωστάμε στην Ελληνική Κοινωνία που περιμένει μετά απο δεκαετίες να δεί σε λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας που πληρώθηκαν "χρυσά" τις μέρες της υποτιθέμενης "Ευημερίας" και δεν λειτούργησαν ποτέ (ects-gsmr) ή λειτούργησαν για λίγες μέρες (φωτοσήματα-τηλεδιοίκηση)..

Δημοσιεύουμε και πάλι την συνέντευξη τύπου του Σωματείου μας που ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο >


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου