Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Στην Νέα Έλξη αρνούνται να αντιληφθούν την πραγματικότητα

Πραγματικά εντύπωση μας προκαλεί η τοποθέτηση της Νέας Έλξης  που αποδεικνύει ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τι συμβαίνει. Η Νέα Έλξη λοιπόν κατακεραυνώνει
το Σωματείο για το θέμα της υπερεργασίας κ των ρεπό, την ώρα που αυτό μετά από 35 χρόνια προσέφυγε στο ΣΕΠΕ κ στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα!
Και θυμίζουμε σε όλους ότι η Νέα Έλξη μαζί με την ΠΑΣΚ είχαν,όχι μια, αλλά 2 φορές απορρίψει σε ψηφοφορία στο ΔΣ την προσφυγή για το θέμα της υπερεργασίας!
Την ίδια ώρα, νωπές είναι στους μηχανοδηγους, οι νουθεσίες εκπροσώπων της Νέας Έλξης προς τους συναδέλφους , ότι δήθεν οι μηχανοδηγοί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται μέχρι κ 10 μέρες σερί , ότι είναι νόμιμο το δεκάωρο και ποσά ακόμα.
Κανείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι μέχρι το 2013 δεν υπήρχε προγραμματισμός εργασίας στο ΜΑΙ, και αυτοί σφύριζαν αδιάφορα, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι μέχρι το 2015 στον Προαστιακό Αθήνας οι υπηρεσίες ήταν δεκαωρες , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι μηχανοδηγοί τιμωρήθηκαν για την άρνηση τους στην υπερεργασία κ οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης σφύριζαν αδιάφορα !
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ότι μέχρι πρότινος η άποψη της Νέας Έλξης για το θέμα της προσφυγής στο ΣΕΠΕ κ στο Υπουργείο Εργασίας ήταν ότι καταστρέφετε ο κλάδος.
Και φυσικά κανείς δεν ΞΕΧΝΑ ότι κανένας συνδικαλιστής από την Νέα Έλξη δεν έχει κάνει αίτηση για να του χορηγούνται τα ρεπό του!
Αντίθετα ολοι θυμούνται ποιοι αποκαλούσαν τεμπέληδες τους μηχανοδηγους που ζητούσαν τα ρεπό τους και μας οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα .
ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί όταν ακούνε εκπροσώπους της Νέας Έλξης να καταγγέλουν ότι είναι αδιανόητο να εργάζεται μηχανοδηγός με βοηθό για 500 χλμ (το γύρισαν τώρα το παραμύθι αφού έγιναν περίγελος) αλλά είναι λογικό να εργάζεται 480 σε συνάντηση , ενώ μέχρι το 2015 που είχαν την ευθύνη -ξεχνάνε όμως εύκολα- οι μηχανοδηγοί εργάζονταν με βοηθό σε συνάντηση για 600 χιλιόμετρα ! ( συνάντηση 55/52 με βοηθό στο ΜΘ).
Ξεχνάνε τις υποχρεωτικές επικουριες το καλοκαίρι του 2013.
Ξεχνάνε την αδιαφάνεια που υπήρχε γύρω από τον καταμερισμό των δευτερευουσών μέχρι το καλοκαίρι του 2015, αδιαφάνεια που δημιουργούσε τεράστιες ανισότητες στο Κεβτρικο μηχανοστάσιο.
Εμείς δεν ξεχνάμε όμως.
Έχουμε αυτό το κακό .

Και είναι πολλά τα λάθη ορισμένων , τόσα που δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε κριτική άνευ ουσίας.

Το Σωματείο προχωράει μπροστά, αφήνοντας πίσω όσους δίνουν μαχες οπισθοφυλακής.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμίζουν στους μηχανοδηγους , τα χάλια τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Στην Νέα Έλξη δεν ξέρουν τι θέλουν.Αν είχαν θέμα με τις σημερινές υπηρεσίες,ας το βάζανε στο Σωματείο.
    Μεταξύ τους δεν μπορούν να εξηγηθούν.
    Με την συμπεριφορά τους έχουν απαξιώσει τους βοηθούς και απορώ ακόμα γιατί ο Γενιδούνιας δεν μπουμπουνάει κάτι για αυτό το θέμα.
    Η Νέα Έλξη σήμερα παραδέχτηκε ότι οι βοηθοί δεν μπορούν να κάνουν 500 χιλόμετρα με μηχανοδηγό.Τέτοια δημόσια απαξίωση σε συναδέλφους,έχω χρόνια να συναντήσω.
    Έχουν και θέματα μεταξύ τους.
    Δεν μπορεί να δεχτεί η νυφίτσα ας πούμε ότι μετά απο 3 χρόνια στον Προαστιακό,με προνομιακή μεταχείριση που κανείς άλλος δεν είχε,-τόσο νέος και ιδιαίτερα τόσο αναλώσιμος- ότι πρέπει να κατέβει στο μηχανοστάσιο για εφεδρεία.
    Για αυτό και η νυφίτσα,όταν την βάζουν εφεδρεία,νομίζει ότι πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι της.
    Που να κουνήσει μηχανή να την βάλει στο πετρέλαιο μετά απο ταχεία.Τα είχε ξανακάνει αυτά;
    Ήταν ωραίο το βόλεμα,5 το πρωί έναρξη και 10 λήξη και οι παλαιότεροι να γυρνάνε όλη την Ελλάδα.
    Mέχρι ανέκδοτο είχε γίνει η νυφίτσα μεταξύ των μυημένων στο Ρέντη.Ούτε οι λακούβες για τους εκτροχιαστές,έξω απο το μηχανοστάσιο δεν ήξερε που πέφτουν -έξω απο την πόρτα ντε- επειδή δεν πάταγε ποτέ εκεί και μια μέρα που ήρθε,έπεσε μέσα με το ΙΧ και έκλαιγε.
    Τόσο έξυπνο αυτό το παιδί,θέλει να το παίξει και μπροστάρης όταν δεν βλέπει την λακούβα στους 20 πόντους μπροστά του!
    Έχουν μπερδέψει λοιπόν τα μπούτια τους.
    Προσπάθησαν κάποιοι ψυχραιμότεροι και με μεγαλύτερη εμπειρία να τους εξηγήσουν,αλλά νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.
    Έφτασαν στο σημείο να λοιδορήσουν τον επικεφαλής της παράταξης τους,σε δημόσιο λόγο μάλιστα. Ξεχνώντας ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και πολλές φορές όχι σαν αστείο.
    Αυτοί που πρέπει κατάλαβαν τι εννοώ.
    Και μετά ας τσακώνονται, οι νυφίτσες και οι αετοί και τα εξυπνοπούλια.
    Άλλωστε οι δικοί τους,τους κόλλησαν τα υποκοριστικά,γιατί απο την πρώτη μέρα κατάλαβαν με τι χαβαλέδες έχουν μπλέξει.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή