Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Διαφάνεια στο Ρέντη -Παράπονα σε περιφερειακό μηχανοστάσιο


Για 8ο συνεχή μήνα,κοινοποιήθηκαν σε όλους τους μηχανοδηγούς τα στοιχεία των δευτερευουσών απολαβών τόσο του Ιουλίου, όσο και συγκεντρωτικά για τους τελευταίους 8 μήνες. Μάλιστα την φορά αυτή
(και για πρώτη φορά) στάλθηκαν και με mail μέσω του Σωματείου σε όλους τους μηχανοδηγούς και βοηθούς στο ΜΑΙ.

Η διαφάνεια είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν συνεχώς την προσπάθεια που καταβάλεται στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο για ισονομία,δικαιοσύνη και ισότητα στον καταμερισμό έργου και απολαβών.
Οι συνάδελφοι λοιπόν μπορούν κάλιστα να δουν τα στοιχεία και να κρίνουν.
Μια τακτική που επανήλθε τα τελευταία 2 χρόνια,και αποτελούσε δέσμευση για το ΜΑΙ.

Τέλος σοβαρά παράπονα υπάρχουν για τον προγραμματισμό εργασίας σε περιφερειακό μηχανοστάσιο,αφού αυτός εκδίδεται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες 20 μέρες και μάλιστα με λογικές που αναφέρονται σε καταστάσεις βολέματος ημετέρων.
Αποτελεί δε ερωτηματικό πως δεν λαμβάνονται υπόψην αναφορές που είχαν καταθέσει μηχανοδηγοί στο περιφερειακό μηχανοστάσιο,πριν μερικούς μήνες,αναφορές τις οποίες έχει στην κατοχή του το Σωματείο μας.
Το θέμα θα ανακινηθεί απο το Σωματείο μας τις επόμενες μέρες, αφού θα ζητηθεί ο προγραμματισμός εργασίας καθώς θα υπάρξει και έλεγχος για την ισοκατονομή των υπηρεσιών μεταξύ των συναδέλφων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου