Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο Κ.Πετράκης απαντά για την χτεσινή μας ανάρτηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ επικοινώνησε με το στέκι της έλξης διαψεύδοντας ότι παρέστη ως μάρτυρας σε δίκη κάνοντας και  την ακόλουθη τοποθέτηση για τα θέματα των τελευταίων ημερών :
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι πασίγνωστο και πασιφανές ότι η σημερινή Διοίκηση του ΟΣΕ λειτουργεί με

όλους ανεξαίρετα τους εργαζομένους στον ΟΣΕ σε πνεύμα σύμπνοιας, συλλογικότητας, ανάληψης πρωτοβουλιών και υπευθυνοποίησης.

Με αφορμή όμως τη δημοσίευσή σας της Τρίτης 22/08/2017 με τίτλο «Συνεχίζεται η εκδίκαση αγωγών στον ΟΣΕ για τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές», επιθυμώ να σας κοινοποιήσω αλήθειες που έντεχνα αποκρύπτονται από τις αστήρικτες και αήθεις επιθέσεις, που κατά ριπάς εξαπολύονται τις τελευταίες 2 εβδομάδες από 2 συγκεκριμένες πηγές.  
Οι μετακινήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ ήταν αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί, εντός δεδομένων και επειγουσών προθεσμιών, η εύρυθμη λειτουργία και το κύρος του ΟΣΕ.  
Ολες οι μετακινήσεις αφορούν προσωρινή ανάθεση εκτέλεσης καθηκόντων, βάσει του αναμφισβήτητου διευθυντικού δικαιώματος,  και ισχύουν μέχρι την προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης που θα ακολουθήσει την έγκριση του νέου οργανογράμματος του ΟΣΕ από την πολιτική ηγεσία, με την οποία υπάρχει σύμπνοια και ταύτιση με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική.
Επισημαίνω ότι οι μετακινήσεις με απλή απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου είναι απόλυτα νόμιμες, αλλά έπρεπε να γίνουν  χωρίς προκήρυξη ώστε να προλάβουμε 2 κρίσιμες προθεσμίες μέσα στον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση, οι μετακινήσεις θα ζητηθεί να επικυρωθούν και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την διακοπή του Αυγούστου.  
Η δικαιοσύνη απέρριψε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα τριών από τα τέσσερα στελέχη που προσέφυγαν. Η παρουσία μου στην εκδίκαση της δεύτερης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, προφανώς όχι ως μάρτυρας (μάρτυρας από πλευράς ΟΣΕ παρίστατο η Διευθύντρια της ΔΟΔΑΔ, που τελικά δεν εξετάστηκε), αλλά ως νόμιμος εκπρόσωπος του ΟΣΕ, αφορούσε στην παροχή τυχόν διευκρινίσεων, που δεν χρειάστηκε να ζητηθούν από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Κλείνοντας, επιθυμώ να υπενθυμίσω στους σιδηροδρομικούς που σας διαβάζουν ανελλιπώς ότι η δημαγωγία του τύπου «Εβγαλε απόφαση την αποφράδα ημέρα της 4ης Αυγούστου» ή η εξομοίωσή μου με τον Γ. Γρίβα, έχει τόση σχέση με την ιδεολογία μου, τις αρχές μου, τον βίο και την πολιτεία μου στη Διοίκηση του ΟΣΕ όση και οι εκθέσεις / σχέδια της PriceWaterhouse με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2016–2020 που εκπονήθηκε από 15 στελέχη του ΟΣΕ κατόπιν εντολής και με την αμέριστη υποστήριξη της σημερινής Διοίκησης για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Κώστας Ν. Πετράκης
Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου