Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

SMS υπογραφές και λογικές περασμένων δεκαετιών....

Είναι τέτοιος ο καημός ορισμένων  επειδή τα τελευταία χρόνια - εξαιτίας των θέσεων τους- βρέθηκαν να μην έχουν ρόλο στα δρώμενα στην έλξη, που στην πρεμούρα τους για να δείξουν ότι υπάρχουν σκέφτονται
-και πάλι- να επιστρατεύσουν λογικές περασμένων δεκαετιών.
 Έτσι χτες είχαμε μαζική αποστολή sms απο τον γραφικό της ΑΣΚΕ ο οποίος έγραφε σε μηχανοδηγούς που θεωρεί ότι μπορεί να ...προσεγγίσει "Συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε αμέτοχοι απέναντι στον αποκλεισμό μας απο το Κιάτο"
Ο ίδιος γραφικός ΔΕΝ έστειλε ποτέ sms μετά το ατύχημα στο Άδενδρο, ΔΕΝ ζήτησε ποτέ να εκτελέσει τα ρεπό του (όπως κάνανε 29 μηχανοδηγοί στο ΜΑΙ), ΔΕΝ έστειλε sms για τις καλοκαιρινές άδειες,αλλά έστειλε για τον ...αποκλεισμό του ΜΑΙ απο την γραμμή του Κιάτου! Τέτοιος καημός ....

Την ίδια τακτική σκέφτονται και μερικοί άλλοι, γνωστοί στους συναδέλφους, που θέλουν λέει να μαζέψουν υπογραφές γιατί χάσαμε το Κιάτο!
Κατά την γνωστή τους τακτική, τις υπογραφές θα τις παρουσιάσουν ως επίδειξη γιατί στο μυαλό τους έχουν την πεπατημένη περασμένων δεκαετιών που τους απαξίωσε προσωπικά.
Μόνο που αυτοί την φορά οι μηχανοδηγοί δεν τσιμπάνε,γιατί βλέπουν ότι το Σωματείο προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο.
Με λογικές διαφάνειας να επικρατούν,με σεβασμό στην αρχαιότητα και δικαιοσύνη στον καταμερισμό εργασίας.

Αυτό που μας έκανε πάντως να γελάσουμε απο καρδιάς,είναι ότι την ιδέα για την συλλογή υπογραφών για το Κιάτο ,έριξε στο τραπέζι μηχανοδηγός που δεν δέχεται να πάει -όπως και ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ- με βοηθό στην Θεσσαλονίκη!
Ενος άλλος πρωταγωνιστής δουλεύει επιλεκτικά την τελευταία δεκαετία!
Αλλά θέλει να πείσει ότι είναι αναγκαιότητα η παρουσία μας στο Κιάτο (και παρά το ότι ξεκαθαρίσαμε ότι το θέμα θα λυθεί το προσεχές φθινόπωρο).
Και γελάσαμε απο καρδιάς γιατί την ίδια προσπάθεια είχαν κάνει τα ίδια πρόσωπα για να μην μεταβεί στην Θεσσαλονίκη βοηθός με μηχανοδηγό απο το ΜΑΙ.
Και τελικά δεν κατάφεραν τίποτα παρα να εκτεθούν προσωπικά...
Η υποκρισία συνάδελφοι περισεύει, το ίδιο και η προσπάθεια κάποιων να φανούν.
Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε την επιστροφή στο παρελθόν, γιατί έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε, το ίδιο και η ΠΕΠΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου