Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πόσες μέρες συνεχούς εργασίας για μηχανοδηγούς υπέγραψες Νώντα Θεοδωρόπουλε;

Στην θέση σου Επαμεινώνδα, θα είχαμε παραιτηθεί ΧΤΕΣ. Σοβαρές καταγγελίες απο μηχανοδηγούς -στα όρια της εξάντλησης- σε πολλά μηχανοστάσια,ενημερώθηκε ήδη η ΠΕΠΕ. Μιας και ο συνάδελφος και κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Επαμεινώνδας Θεοδώροπουλος ανέλαβε τον ρόλο του 
Υποδιευθυντή για τα προγράμματα εργασίας με ΔΙΟΡΙΣΜΟ και συνεχίζει να παίζει παιχνιδάκια (διαρέοντας όπου επιθυμεί πληροφορίες για να κάνει συνδικαλιστικά παιχνιδάκια) , εμείς τον προκαλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να μας πεί πόσες μέρες συνεχούς εργασίας υπέγραψε για μηχανοδηγούς τον μήνα Ιούλιο.
 Γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε, απο μηχανοδηγούς που έχουν ξεπεράσει τα όρια της εξάντλησης, ο Νώντας Θεοδωρόπουλος, ξεπέρασε ακόμα και αυτούς που κάποτε λοιδορούσε για την υπερεργασία! 
ΑΝ οι πληροφορίες που έχουμε είναι ακριβείς, οφείλει να παραιτηθεί απο το συνδικάτο ΧΤΕΣ. Γιατί είναι βέβαιο ότι εγκλημάτισε σε βάρος των μηχανοδηγών.Δεν μπορεί να έχει τον ρόλο του εκπροσώπου εργαζομένων σε κανένα Σωματείο. Είναι ΝΤΡΟΠΗ.
 ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο Νώντας Θεοδωρόπουλος, επαιρόταν ότι ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ποτέ τις περικοπές των καλοκαιρινών αδειών των μηχανοδηγών. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, "αυτός τιμά την ιστορία του και τον συνδικαλιστικό του ρόλο".
 Τώρα συνάδελφε Νώντα, τι θα πεις. Ότι δεν ήξερες πόσες μέρες συνεχώς ΑΝΑΓΚΑΖΕΣ τους μηχανοδηγούς να εργαστούν τον Ιούλιο; Εμείς τον προκαλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να μας απαντήσει. 

Οι ευθύνες βαραίνουν ΚΑΙΡΙΑ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΔΙΚΑΜ και τον Υποδιευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας που ΠΙΕΖΕ συνεχώς τους υπευθύνους να φέρνουν κόσμο για δουλειά.
 Έδωσε εντολές για κατάργηση ΟΛΩΝ των εφεδρειών μέσα στο καλοκαίρι σε Κεντρικά μηχανοστάσια για να προκαλέσει την ΔΙΚΑΙΑ διαμαρτυρία των συναδέλφων.
Την ίδια ώρα ΑΠΕΡΙΠΤΕ προτάσεις άλλων Προϊσταμένων (Νότιας Ελλάδας) για να μην πειράξει δικά του συνδικαλιστικά ΟΦΕΛΗ.

 Αλήθεια συνάδελφε Νώντα, αυτές οι ενέργειες συνάδουν με την συνδικαλιστική σου ιδιότητα ; Τιμούν το παρελθόν σου; 
Ή μήπως δεν ήξερες τι αναλαμβάνεις. 
Ή μήπως δεν γνώριζες ότι ο προηγούμενος απο σένα, εκδιώχθηκε γιατί μίλησε για την ανάγκη ξεκούρασης των μηχανοδηγών.
 Ή μήπως θα παραιτηθείς απο συνδικαλιστής μόλις έρθουν οι Ιταλοί για να γίνεις ακόμα ποιο χρήσιμος στο σύστημα. 
Το Σωματείο -δια μέσου του Προέδρου- έχει ζητήσει απο τον Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας τον πραγματικό προγραμματισμό εργασίας για ΟΛΑ τα μηχανοστάσια για τον μήνα Ιούλιο. 
Αυτά που γίνανε γράφτηκαν στην  ιστορία και αποτελούν ΜΑΥΡΗ σελίδα για την έλξη.
 Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα ειπωθούν ΠΟΛΛΑ και θα γίνουν περισότερα αφού τα φαινόμενα αυτά έγιναν την ώρα που τρέχει καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας. 

 Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του συνδικαλιστή Νώντα Θεοδωρόπουλου.
 Γιατί με τις άδειες δεν ήταν αυτός, με τα προγράμματα εργασίας ποιος ήταν ; O γείτονας,συνάδελφε Νώντα ; 
 Και μια ερώτηση στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
Αλήθεια κύριε Σύμβουλε και υπεύθυνοι της εταιρείας. 
"Η βέλτιστη αξιοποίηση" του προσωπικού για την οποία τοποθετήθηκε με ΔΙΟΡΙΣΜΟ ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ σε θέση Υποδιευθυντή,τι ακριβώς σήμαινε;
 Δουλειά χωρίς ρεπό για τους μηχανοδηγούς ; 
Αλήθεια πιστεύετε ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στην έλξη,τιμά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,βοηθά στην εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα των ρεπό και των αδειών ή μήπως ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ακόμα περισότερο τους μηχανοδηγούς; 

 To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

 Υ.Γ. Η σιωπή κάποιων γραφικών για όλα αυτά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Καφεδάκι κάθε μέρα στον 3ο στην Καρόλου και κριτική στο Συνδικάτο ΜΟΝΟ. Αντί να μετράνε πόσες μέρες δουλεύει κάποιος, μετράνε το ρεπό που πήρε πριν την άδεια. Γιατί μέχρι εκεί φτάνουν. Να στοχοποιούν αυτούς που πέρνουν ρεπό. ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ γραφικοί που εξευτέλισαν την ΑΣΚΕ.

2 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ..ΟΛΟΙ!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ!
    ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και 10 μέρες περίπου είχα αναφέρει στον συνάδελφο Θεοδωρόπουλο καταγγελίες που έχω για την υπερεργασία απο μηχανοδηγούς,αλλά και του επισήμανα ότι η κατάργηση εφεδρειών στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο,ελωχεύει σοβαρούς κινδύνους για την κυκλοφορία,ενώ εξοντώνει τους μηχανοδηγούς.
    Σαν να μην άκουσε τίποτε.
    Η συνέχεια λοιπόν,θα είναι εντελώς διαφορετική.
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή