Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Τι χες Γιάννη , τι χα πάντα....

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας, που διέψευσε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ η οποία αναφερόταν -ψευδώς- σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τον Υπουργό Μεταφορών και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Είναι απορίας άξιο πως η ΓΣΕΕ θυμήθηκε
τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ενώ πέρυσι την περίοδο δηλαδή αυτή των μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης αλλά και το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν άφαντος κυριολεκτικά, ενώ η Συνομοσπονδία δεν μπήκε τότε καν στον κόπο να καλέσει τα 2 Σωματεία για να συζητήσει μαζί με τους εκπροσώπους μας τα προβλήματα μας.
Αντίστοιχα ΚΑΜΙΑ αναφορά δεν υπήρξε απο την ΓΣΕΕ μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο, όπου έχασαν εν ώρα εργασίας 2 συνάδελφοι και 1 συμπολίτης μας.
Ο σιδηρόδρομος απο το 2010 και έπειτα αντιμετωπίστηκε με παγερή αδιαφορία απο την ΓΣΕΕ με αποκορύφωση την απόλυτη σιωπή το 2013 της , όταν δηλαδή εντάχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ.
Σε άλλες περιπτώσεις εκχώρησης δημοσίου πλούτου η Συνομοσπονδία κάνει αισθητή την παρουσία της όχι όμως και στην περίπτωση του σιδηροδρόμου.
Και η όποια ενασχόληση της ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια έγινε με πρωτοβουλίες του συναδέλφου Λεβέντη που είναι μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής και πάντα σε συνεργασία με όσους εργάζονταν διαχρονικά για τον συντονισμό των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

 Το εμφανές 
Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ δήλωση του κ. Σπίρτζη ενάντια στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα τελευταία 2 χρόνια, αντίθετα σε συζητήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Υπουργός Μεταφορών εξήρε το έργο των σιδηροδρομικών αποκαθιστώντας την λάσπολογία χρόνων σε βάρος μας.

Το Σωματείο μας όφειλε -αυτονόητα- να αποκαταστήσει την αλήθεια, όσο και αν αυτό ενόχλησε την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ που στην ΓΣΕΕ συνεργάζονται αρμονικά.
Φυσικά καμία σημασία δεν δίνει πλέον κανείς στον γραφικό εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στην έλξη,αφού όλοι έχουν καταλάβει ότι αποτελεί την ουρά της ΠΑΣΚ - μετά την συνεργασία του με την ΔΑΚΕ (πριν διασπαστεί αυτή απο την Ενότητα).

Το ΠΑΜΕ έχει σοβαρό ζήτημα αντιπροσώπευσης στον σιδηρόδρομο, ενώ ο πολιτικός του λόγος πλέον έχει χαθεί. Ο οπορτουνισμός δε των εκπροσώπων του έχει πολλαπλά αποκαλυφθεί απο το στέκι της έλξης τα τελευταία χρόνια,μαζί με την αλλαγή τακτικής που έχει οδηγήσει στον καταποντισμό του,ιδιαίτερα στον σιδηρόδρομο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Γιατί λοιπόν ο ...Γιάννης ασχολήθηκε και θυμήθηκε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ; 

Προφανώς γιατί ενοχλεί η συνεχής δραστηριότητα των Σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Σωματείων που δεν ελέγχει η ΠΑΣΚΕ και στα οποία έχει υποστεί καθίζηση.
Προφανώς γιατί η αναβάθμιση του ρόλου της ΠΕΠΕ, ενοχλεί και θέτει σε κίνδυνο δομημένα συνδικαλιστικά συμφέροντα δεκαετιών.
Προφανώς γιατί η φωτογραφία στην Ακρόπολη με τους εκπροσώπους της ALE και του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών,μαζί με την πολιτική ηγεσία, δεν μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν.
Προφανώς γιατί οι ειλικρινείς και διακριτές σχέσεις της ΠΕΠΕ με το Υπουργείο Μεταφορών ενοχλούν.,ιδιαίτερα την ΠΟΣ και η "μαμά ΓΣΕΕ" θα έπρεπε να παρέμβει για να δημιούργησει τεχνηέντως κλίμα.
Προφανώς γιατί για πρώτη φορά η ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ κινδυνεύει να ¨χάσει" τις συγκοινωνίες.

Υπάρχει όμως και το παρασκήνιο που περιγράφει  σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΣΚΕ σε ΟΣΥ και μετά και στην ΣΤΑΣΥ ,ιδιαίτερα στην ΟΣΥ ένα παραδοσιακό συνδικάτο που ελέγχει δεκαετίες και έτσι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο τα προβλήματα αυτά να συνδυαστούν με τις μεταφορές γενικότερα για να δικαιολογηθεί μια παρέμβαση της ΓΣΕΕ ή του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

Μόλις αυτή έγινε, ο συνεταίρος της ΠΑΣΚΕ, το ΠΑΜΕ έσπευσε να προσεταιριστεί τις θέσεις της,αποδεικνύοντας τα όσα έχουμε γράψει καιρό τώρα.

Εμάς μας είναι αδιάφορα όλα αυτά.
Το Σωματείο μας έπραξε τα αυτονόητα, αποκαθιστώντας την αλήθεια.
ΑΝ υπάρχει δήλωση του κ. Σπίρτζη ενάντια στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ας μας την παρουσιάσουν οι φωστήρες της ΠΑΣΚΕ ή οι γραφικοί του ΠΑΜΕ και ας μας πείσουν ότι τελικά έχουμε λάθος εμείς!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΝΕΤΕ Η Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή