Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Στο τραπέζι και η σιδηροδρομική επανασύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας

Ένα απο τα σημαντικότερα ζητήματα της περασμένης εβδομάδας ήταν και η συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, με τον Τούρκο όμολογο του, κ. Αχμέτ Αρσλάν.
Οι δύο Υπουργοί, σήμερα, συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν και να συνέλθουν άμεσα οι ομάδες εργασίας για την επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών και για τις σιδηροδρομικές και
για τις συνδυασμένες μεταφορές

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και η επανεκκίνηση των συμβατικών τρένων, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης, είτε η επέκταση άλλων τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη,  πεδία στα οποία οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν.
Στόχος είναι -ανέφεραν οι 2 Υπουργοί- τον Δεκέμβρη που θα γίνει η ευρύτερη συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού να έχουν ωριμάσει οι προσπάθειες που έχουν γίνει  και να υπογραφούν οι συμφωνίες υλοποίησης.

Εμείς θυμίζουμε ότι η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας είχε διακοπεί πριν 7 χρόνια στα πλαίσια της "δήθεν" εξυγίανσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, πολιτικής που τελικά οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου