Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ο καλύτερος σύμμαχος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ

Πραγματικά μεγάλες στιγμές πρέπει να ζουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών με τις επιθέσεις που εκτοξεύει καθημερινά ο γραφικός εκπρόσωπος τους στην έλξη ενάντια στην συντήρηση της ΕΕΣΣΤΥ. Το ΤΑΙΠΕΔ βρήκε τον καλύτερο σύμμαχο στο πρόσωπο του γραφικού
συνδικαλιστή, που περιμένει στην γωνία πότε θα χαλάσει ένα τρένο για να βγάλει τα απωθημένα του ενάντια στην Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και στα πρόσωπα των διοικούντων.

Παράλληλα με την τακτική αυτή το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, το οποίο εγκρίνει απόλυτα τις ενέργειες του γραφικού, ουσιαστικά αναγνωρίζει τον διαχωρισμό των εταιρειών και αποδέχεται την κατάληξη της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κ ενδεχομένως της ΕΕΣΣΤΥ)
Την ώρα που όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δυσκολίας γύρω απο την συντήρηση του τροχαίου υλικού,εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων χρόνων και αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται εδώ και 1 χρόνο για την αποκατάσταση βαθύτατων πληγών που άνοιξε η πολιτική που ασκήθηκε στον σιδηρόδρομο, ο γραφικός του ΠΑΜΕ περιμένει στην γωνία πότε θα δηλώσει ένα τρένο αμηχανία για να διασύρει την σημερινή Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και χωρίς φυσικά να αναφέρετε ΠΟΤΕ στις πολιτικές που δημιούργησαν τα προβλήματα αυτά.
Ενδεικτικό των τραγικών αδιεξόδων του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είναι ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην σιδηροδρομική ιστορία -τουλάχιστο αυτή που γνωρίζουμε εμείς- ο γραφικός εκπρόσωπος του,τρέχοντας κυριολεκτικά, κατέβασε  χτες ανάρτηση απο το διαδίκτυο αφού τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΜΕ προφανώς του ξεκαθάρισαν ότι η στήριξη έχει ένα όριο.
2 μέρες πριν και αφού επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην ΕΕΣΣΤΥ (και όχι στις πολιτικές διαστάσεις των θεμάτων),με αφορμή την καθυστέρηση αμαξοστοιχίας για αναχώρηση, ζητούσε λίγη ώρα μετά εμμέσως συγνώμη απο το τεχνικό προσωπικό που έκπληκτο βλέπει τις επιθέσεις σε βάρος της εταιρείας, την ώρα που αυτή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι,λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έχει αναγάγει καθαρά πολιτικά ζητήματα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις -ενάντια σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές- γιατί είναι ευδιάκριτη πλέον η στήριξη που παρέχει στην ΠΑΣΚ σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα για παράδειγμα με την καταγγελία του γραφικού εκπροσώπου του για τα προγράμματα εργασίας των μηχανοδηγών.
Πέρα απο το ότι οι καταγγελίες συνεχώς κινούνται στα όρια της γραφικότητας (Στα εμπορικά η υπερεργασία ενοχλεί ΜΟΝΟ στις διανυκτερεύσεις , ενώ στις συναντήσεις την... ξεχνά).η στοχοποίηση του Σωματείου για αυτές δεν είναι καθόλου τυχαία! 

ΑΝΤΊ ο γραφικός εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ να ρωτήσει και να καταγγείλει πρώτιστα  την εργοδοσία για τα προγράμματα εργασίας που εκπονεί και υπογράφει κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ στον σιδηρόδρομο, στοχοποιεί το Σωματείο , Σωματείο το οποίο έχει προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας και στο ΣΕΠΕ για αυτά !!!!
Μια μεθόδευση πραγματικά προκλητική,αλλά συνειδητή πέρα για πέρα και ενταγμένη στην λογική της λυκκοσυμαχίας ΠΑΣΚ - ΠΑΜΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

ΥΓ Το στέκι της έλξης στα 5 χρόνια λειτουργίας του ΠΟΤΕ δεν κατέβασε ανάρτηση όπως έκανε χτες η γραφική "κιότα" του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών εχτές,αποσύροντας καταγγελία για την ΕΕΣΣΤΥ.
Και δεν κατεβάσαμε ποτέ ανάρτηση,γιατί οι τοποθετήσεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις εκάστοτε εξουσίες ήταν ΠΑΝΤΑ σκληρά πολιτικές και ποτέ προσωπικές.
Έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική, έχουμε δεχτεί συστάσεις, παράπονα ακόμα και υπονοούμενα απειλών σε προσωπικό επίπεδο απο στελέχη και Διοικήσεις, αλλά ΠΟΤΕ δεν αποσύραμε όσα γράψαμε για την πολιτική εξουσία!

Αυτό μας έχει καθιερώσει και στην συνείδηση των σιδηροδρομικών ως το κορυφαίο ενημερωτικό blog και με άποψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου