Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγές στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Εκτός ο εκπρόσωπος εργαζομένων

Ξαφνική αλλαγή είχαμε σήμερα στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς όπως ενημέρωσε ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Τσαλίδης την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η εταιρεία άλλαξε το καταστατικό της και έτσι
στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος εργαζομένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλάζουν και άλλα 2 μέλη του ΔΣ -Έλληνες- που θα αντικατασταθούν ενδεχομένως απο στελέχη των Ιταλών που θα αναλάβουν Διευθυντικές θέσεις.
Ερωτηματικό παραμένει αν στην νέα σύνθεση του ΔΣ θα υπάρχει άλλη Ελληνική παρουσία.

Φυσικά οι αλλαγές αυτές,μόλις 1 μήνα μετά την νέα σύνθεση του ΔΣ,προκαλούν τουλάχιστο απορία σε πολλούς καθώς γίνονται πολύ γρήγορα και ξαφνικά.
Θυμίζουμε ωστόσο ότι η Ferrovie Dello Stato δεν έχει εκπροσώπους εργαζομένων στα Διοικητικά  Συμβούλια των εταιρειών που ελέγχει.

Τέλος, μόνο οργή προκαλεί η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ζητά μέσω του γραφικού εκπροσώπου να ...παρέμβει η Ομοσπονδία.
Το ΠΑΜΕ που δεν συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων, το ΠΑΜΕ που στοχοποίησε μέσω του γραφικού του εκπροσώπου τον εκπρόσωπο εργαζομένων, τώρα ζητά την... παρέμβαση της Ομοσπονδίας επειδή οι νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν το καταστατικό της εταιρείας και αφήνουν το ΔΣ χωρίς εκπρόσωπο εργαζομένων.
Η απόλυτη έννοια του οπορτουνισμού,του συνδικαλισμού της πλάκας απο  ελλάσονες συνδικαλιστές,κατώτερους των περιστάσεων 



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου