Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τα πολιτικά αδιέξοδα των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ,οι εκλογές της ΠΕΠΕ και ο Γ.Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης


 Εμφανή είναι πλέον τα πολιτικά αδιέξοδα στην λυκοσυμμαχία που συγκρότησαν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ προκειμένου να επιβιώσουν συγκεκριμένα πρόσωπα.Οι εκλογές στο Σωματείο των κλειδούχων έχουν προκαλέσει σειρά αναταράξεων,καθώς διαφάνηκε ότι 
τέτοιου τύπου συμμαχίες, είναι καταδικασμένες αφού αυτές οι μεθόδοι επιλέγονται όταν κάποιος θεωρεί πως "ελέγχει" το αποτέλεσμα και μοιράζει τα "κέρδη" απο την επιλογή της συμπόρευσης.

Ωστόσο όπως φάνηκε και στις εκλογές των κλειδούχων, αν γίνει -παρ ελπίδα- κάποια "ατύχημα" (όπως αυτό με την εκλογή 2 αντιπροσώπων στην ΠΟΣ απο την ΠΑΣΚ και κανένα απο την ΔΑΚΕ)και πέσουν έξω οι υπολογισμοί,τότε οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου.
Μια τέτοια εικόνα παρακολουθεί ο σιδηροδρομικός κόσμος τον τελευταίο μήνα με αφορμή τις εκλογές στο Σωματείο των μηχανοδηγών, όπου η ΠΑΣΚ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ έχουν αναγάγει για -ξεχωριστούς λόγους- σε κυρίαρχο ζήτημα, με τους μηχανοδηγούς να παρακολουθούν έκπληκτοι τις καταστάσεις και τις λυσαλέες επιθέσεις - επί προσωπικού και παντός επιστητού - απο τον Γενικό Γραμματέα αυτής της ΓΣΕΕ και σιδηροδρομικό Νίκο Κιουτσούκη.
Πολλά απο αυτά που γράφτηκαν απο την ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών (και ιδιαίτερα στα Social Media) έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους (ιδιαίτερα στο θέμα των οικονομικών της ΠΕΠΕ) και σύντομα οι εμπνευστές τους, θα απολογηθούν εκεί που πρέπει.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρό ότι οι επιθέσεις της ΔΑΚΕ μόνο τυχαία δεν γίνονται στην ΠΕΠΕ είτε στην +ΣυνΕξέλιξη.

Εξηγούμαστε.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΔΑΚΕ φυλορροεί σε πολλά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα μετά την διάσπαση της Ενότητας, αφού ο Κιουτσούκης δεν μπορεί να συγκρατήσει τις δυνάμεις της,ακόμα και σε ΔΕΚΟ που αποτελούν τον παραδοσιακό χώρο για την εκλογή συνέδρων στην ΓΣΕΕ.
Αυτό που δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα, ο Κιουτσούκης,  ο οποίος συνδικαλιστικά αναδείχτηκε κρυπτώμενος (και με πλαστογραφία όπως έχει καταγγελθεί και δικαστεί αμετάκλητα) είναι ότι αφενός χάνει στην έδρα  του (τον σιδηρόδρομο) και δεν θα μπορεί να επανεκλεγεί στην ΓΣΕΕ μέσω απο την ΠΟΣ αφετέρου χάνει και την θέση του στην ΓΣΕΕ αφού η ΔΑΚΕ ενδέχεται να βρεθεί στην 4η θέση στο επόμενο συνέδριο (2ο θα είναι το ΠΑΜΕ, 3η ενδέχεται να βρεθεί η Ε.Α.Κ).
Αυτό έχει προκαλέσει παραλογισμό στον Κιουτσούκη, ο οποίος όντας γνωστός για τον χαρακτήρα του,θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει προσωπικά.
Μέρος του σχεδιασμού αυτού είναι οι καθημερινές επιθέσεις στους μηχανοδηγούς, προκειμένου να τους "προκαλέσει" να αποχωρήσουν απο την Ομοσπονδία (Το Σωματείο μας ξεκάθαρα δήλωσε ότι θα διαπραγματεύεται και θα υπογράφει ότι θέλει,όπως προβλέπει το Καταστατικό του).
Σε αυτήν την λογική εντάσσεται και η τοποθέτηση της "δήθεν  νέας"συμμαχίας για να ...ρωτηθούν οι μηχανοδηγοί αν θέλουν να φύγουν ή να μείνουν στην Ομοσπονδία, την τελευταία μέρα των συνελεύσεων του κλάδου.Ενώ σε όλες τις έδρες,ξεκίνησαν με λόγο υπέρ της ΠΟΣ, στο ΜΑΙ κατέληξαν,τα ίδια πρόσωπα, οι εκπρόσωποι της λυκοσυμμαχίας, να ...ζητούν κάλπες για την ΠΟΣ στο Προεδρείο.
Η σύγκρουση του Σωματείου μας με την Ομοσπονδία, μετατράπηκε σε εργαλείό της ΔΑΚΕ προκειμένου να επιβιώσει ο Κιουτσούκης, ο  οποίος βλέπει ότι δεν πρόκειται να εκλέξει σύνεδρο στην ΠΕΠΕ και προτιμά να θέσει σε κίνδυνο την συνοχή της ΠΟΣ για να γλυτώσει την συνδικαλιστική του ύπαρξη! Άλλωστε μέχρι στιγμής η ΔΑΚΕ δεν έχει συνέδρους στην Ομοσπονδία παρά το ότι εκλογές έχουν γίνει σε κάποια Σωματεία (και ακολουθούν ΠΕΠΕ-ΠΕΠ-ΠΕΣΟΣΕ).
Αυτός ήταν,είναι και θα είναι ο Κιουτσούκης.Επαγγελματίας Αριβίστας.
Απόδειξη των όσων λέμε η δημόσια τοποθέτηση-πρόκληση της ΔΑΚΕ στους μηχανοδηγούς, να τους αδειάσουν την γωνία....(Λες και τους ανήκει η γωνιά). Η εικόνα τα λέει όλα και αποδεικνύει τον πλήρη πανικό τους,που δεν κρύφτηκε μετά την αφίσα της +ΣυνΕξέλιξης που πραγματικά αποθεώθηκε απο ΟΛΟΥΣ τους Σιδηροδρομικούς.


Η ΠΑΣΚ 
Απο την άλλη πλευρά η ΠΑΣΚ εξυπηρετείται τα μέγιστα απο αυτήν την κατάσταση. Ο εμπνευστής της λυκοσυμμαχίας Νώντας Θεοδωρόπουλος (κατά δήλωση στελέχους της σε συνέλευση) κατάφερε να διασπάσει εκ νέου την Νέα Έλξη, προσελκύοντας δυσαρεστημένους στο άρμα της ΠΑΣΚ, μέσω των οποίων θα καταφέρει να αποσπάσει την έδρα που επιθυμεί και να διασφαλίσει την παρουσία του Συρόπουλου στο επόμενο ΔΣ.
Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων και όποιος ξέρει να διαβάζει τον χάρτη της έλξης,είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον , η λυκοσυμμαχία να μην καταφέρει να εκλέξει 2ο μέλος στο ΔΣ του Σωματείου μας, κάτι το οποίο έχει αναγκάσει τον Θεοδωρόπουλο να εμπλακεί άμεσα στις εκλογές μέσω της Υπηρεσιακής του θέσης.
Το ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι τι θα πεί ο Θεοδωρόπουλος και η ΠΑΣΚ σε αυτούς που προσέλκυσε για τον σχεδιασμό του δήθεν "νέου" μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και όταν η ΠΑΣΚ τα ...έχει πάρει όλα.
Προφανώς ότι ειπώθηκε και στους κλειδούχους στην ΔΑΚΕ. Ότι δηλαδή εκλογές είναι,αυτό είναι το αποτέλεσμα τους, πρέπει να το αποδεχτούμε.
Άλλωστε είναι γνωστό και ξεκάθαρο ότι η ΠΑΣΚ ελέγχει απόλυτα το νέο ψηφοδέλτιο σε επίπεδο ψήφων.

Και φυσικά ο γραφικός
Ο γραφικός, θα αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για την ΠΑΣΚ εφόσον δεν κατέβαινε στις εκλογές η ΑΣΚΕ. Η κάθοδος της, τον καθιστά ουσιαστικά παρατηρητή των εξελίξεων και μόνη του ελπίδα είναι να αποφασίσει ο Νώντας ότι θέλει κάποιον να κάνει την βρώμικη δουλειά και να τον προωθήσει σε κάποιο όργανο.

Το πολιτικό συμπέρασμα
Όπως είναι λοιπόν κατανοητό, η "λυκκοσυμαχία" όπως χαρακτηριστικά λέει το στέκι την νέα παράταξη, είναι ένας πολιτικός αχταρμάς που δημιουργήθηκε προς χάρην των φιλοδοξιών συγκεκριμένων προσώπων.

Πως είναι δυνατό να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο άλλωστε μέλη της ΠΑΣΚ που κατήγγειλαν την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ , με μέλος της ΔΑΚΕ που πρότεινε άλλη διατύπωση για το πενθήμερο και με  "δήθεν" κομμουνιστή που προτίμησε αυτόν τον χώρο αντί του ΠΑΜΕ που κατεβαίνει με ξεκάθαρη ατζέντα μέσω της ΑΣΚΕ έχοντας σοβαρές πιθανότητες - ανέλπιστα- να κερδίσει κάτι που έχασε 3 χρόνια πριν (σίγουρα η ΑΣΚΕ επανέκτησε την αξιοπρέπεια της αφού ο Κλίτσας την είχε οδηγήσει στα τάρταρα).
Πως είναι δυνατόν άνθρωποι με τεράστιες πολιτικές διαφορές δεκαετίες τώρα, να συμμαχούν ξαφνικά, εκτός και αν υπάρχει λόγος προσωπικής τους επιβίωσης!

Αυτά τα ξεκάθαρα ερωτήματα, έχουν προκαλέσει και την σφοδρή δημόσια διαμαρτυρία στελεχών της ΔΑΚΕ στην έλξη, όπου και αντιμετωπίστηκαν απο τον Κιουτσούκη με πλήρη αδιαφορία και απαξίωση.
Οι συνάδελφοι προφανώς δεν είχαν καταλάβει ακόμα, ότι ο Νικόλας προκειμένου να επιβιώσει και να μην χάσει τα όσα προνόμια κέρδισε κρυπτώμενος στην ΓΣΕΕ, μέχρι και με τον Κουτσούμπα θα κατέβει σε ψηφοδέλτιο.
Οι σιδηροδρομικοί μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Συνεχίζεται.... 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου