Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Επιστροφή μηχανοδηγών- σταθμαρχών και κλειδούχων στον ΟΣΕ ή εποπτευμόμενους φορείς του Υπουργείου Μεταφορών!

Το στέκι περίμενε να δημοσιευτεί ο Νόμος και να ανακοινώσει το θέμα! Πρόκειται για τον Νόμο 4530,άρθρο 79!
Έγινε πράξη η δέσμευση του Υπουργού Μετάφορών κ. Σπίρτζη, για τους μηχανοδηγούς και ΟΧΙ μόνο! Μεγάλη ΝΙΚΗ για την ΠΕΠΕ,την ΠΕΣΟΣΕ,ΠΕΠ, το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που προσπάθησε και ΠΕΤΥΧΕ την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ενός Νόμου που εξόντωσε τους σιδηροδρομικούς. Η διάταξη του Νόμου:

Υπάλληλοι, που υπηρετούσαν με την ειδικότητα του οδηγού ή μηχανοδηγού ή σταθμάρχη ή κλειδούχου και έχουν μεταφερθεί σε φορείς του Δημοσίου, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 16 του ν. 3891/2010 (Α΄ 188) και 9 του ν. 3920/2011 (Α΄ 33), δύνανται να επανέλθουν σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης και μετά από γνώμη του αρμόδιου οργάνου του φορέα υποδοχής, του οποίου οι οργανικές διατάξεις προβλέπουν μία ή περισσότερες εκ των ανωτέρω ειδικοτήτων.

Η μεταφορά διενεργείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος καλύπτει τις προϋποθέσεις και κατέχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα της θέσης, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και τυχόν ειδικότερους κανονισμούς. Σε περίπτωση εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου δεν αναζητούνται τυχόν ποσά, που θα ελάμβαναν οι υπάλληλοι, εάν δεν είχαν μεταφερθεί με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 1.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου.

2 σχόλια:

  1. Ψάχνω να βρώ τελικά τι δεν κάνανε 3 χρόνια απο όσα είχαν πεί.Δεν βρίσκω.
    ΝΕΜΕΣΙΣ για την σαπίλα του κατεστημένου τους δεν είναι η αφίσα της +ΣυνΕξέλιξης. ΝΕΜΕΣΙΣ για το κατεστημένο είναι ότι μέσα σε 3 χρόνια,κάποιοι απο το πουθενά απέδειξαν σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο,ότι πολλά μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει θέληση.
    ΝΕΜΕΣΙΣ για το κατεστημένο,είναι να μην ξέρει τι ακόμα θα του ξημερώσει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στην ΠΕΠΕ.Ζούν τον απόλυτο εφιάλτη εδώ και 4 μήνες.
    Ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως έπεσαν στην φάκα.
    Η σιωπή τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα,είναι η επιβεβαίωση για την συνενοχή τους το 2010.
    Προφανώς δεν είδαν,δεν άκουσαν το άρθρο απο το στέκι.
    Μεγάλος ο πόνος για το κατεστημένο και ακούγεται ότι έρχονται και άλλες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δικαιωθούμε τελικά όσοι θέλουμε να γυρίσουμε στο φυσικό χώρο εργασίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή